Ob dnevu spomina na mrtve v Mariboru: Brezplačni avtobusni liniji 3 in 12 ter Maister na Dobravi

MBK
25.10.2024 12:52

Ob dnevu spomina na mrtve številne žalne slovesnosti v Mariboru, med prazniki bo spremenjen prometni režim v okolici pokopališč.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mini vozilo Maister bo na pokopališču Dobrava vozilo 31. oktobra in 1. novembra med 10. in 18. uro.
Andrej Petelinšek

Mestna občina Maribor je skupaj z veteranskimi in domoljubnimi organizacijami, 72. brigado Slovenske vojske ter Policijsko upravo Maribor pripravila program komemorativnih slovesnosti ob dnevu spomina za mrtve. Danes je bila položitev venca k spomeniku padlim športnikom Branika v Mladinski ulici. Naslednji torek sledi več komemoracij, od slovesnosti ob 10. uri na Ledini do slovesnosti ob 17. uri ob spomeniku talcem v Ulici talcev. V petek, 1. novembra, bo komemorativna slovesnost ob 10. uri na pokopališču Pobrežje.

Komemoracija na Ledini
Igor Napast

"Z željo, da v prihajajočih praznikih zagotovimo prijazen prevoz do mariborskih pokopališč z javnim potniškim prometom, podjetje Marprom skupaj z Mestno občino Maribor uvaja določne ugodnosti 31. oktobra in 1. novembra. Oba praznična dneva bodo mestni avtobusi številka 3 in 12 vozili brezplačno, pri tem pa bo letos na pobudo Pogrebnega podjetja Maribor na voljo še brezplačen prevoz z vozilom Maister znotraj pokopališča Dobrava," so sporočili iz mariborske občine.

(FOTO) Milijon evrov za eno plažo na Lentu je bilo preveč. Koliko bosta stali dve?

Prevoz na linijah 3 in 12 bo za dan reformacije in dan spomina na mrtve potekal po nedeljskem oziroma prazničnem voznem redu. Ker bo pri pokopališču Pobrežje zaprta Cesta XIV. divizije, bosta liniji speljani po Ulici Veljka Vlahoviča, Čufarjevi cesti in Osojnikovi ulici, kjer bo urejeno začasno vstopno/izstopno postajališče. Obiskovalcem pokopališč svetujejo, da za prihod in povratek uporabijo brezplačen prevoz na linijah 3 in 12. V primeru gneče bo Marprom na teh linijah ob rednih avtobusih zagotovil še vključitev dodatnih vozil.

(FOTO) Dve leti po nakupu nekdanje Mariborske tekstilne tovarne: Kako daleč so načrti za Melje mesto?

Pokopališče Dobrava
Andrej Petelinšek

Mini vozilo Maister bo na pokopališču Dobrava vozilo 31. oktobra in 1. novembra med 10. in 18. uro. "S to novo storitvijo na Dobravi, ki se kot tratno pokopališče razteza na površini sedmih hektarjev, smo prisluhnili predlogom občanov in bomo zlasti starejšim ter gibalno oviranim bistveno olajšali gibanje po pokopališču do grobnih mest," so pojasnili na občini. Maister bo v času obratovanja na Dobravi krožil po dogovorjeni trasi po glavnih poteh pokopališča. Na trasi bo imel pet stalnih postajnih točk.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta