Nov parkirni režim pod Pohorjem: Dve uri brezplačno, nato se parkiranje zaračuna

mbk
13.08.2021 10:07
Po tem, ko je bilo uvedeno plačilo parkirnine na glavnem parkirišču pod Pohorjem, bo od 20. avgusta veljal nov parkirni režim tudi na nedavno asfaltiranem parkirišču pod hotelom Habakuk.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Parkirišče pod hotelom Habakuk, ki ga je Mestna občina Maribor predala v upravljaje javnemu podjetju Marprom, je julija dobilo asfaltno prevleko. Foto: Tadej REGENT
Tadej Regent

Na nedavno asfaltiranem parkirišču pod hotelom Habakuk bo v petek, 20. avgusta, uveden nov parkirni režim, so sporočili iz mariborske občine. Župan Saša Arsenovič je na pobudo mestnega svetnika Igorja Jurišiča odločil, da bodo obiskovalci in pohodniki na omenjenem parkirišču prvi dve uri lahko parkirali brezplačno. Vsaka nadaljnja ura parkiranja bo zaračunana 0,70 evra. Tako bo veljalo vse dni v tednu med 6. in 18. uro.

Parkirišče, ki ga je Mestna občina Maribor predala v upravljaje javnemu podjetju Marprom, je julija dobilo asfaltno prevleko, v naslednjih dneh pa bodo na njem zarisana parkirna mesta in nameščene obvestilne table ter parkirni avtomat. "Z opisanimi pogoji uporabe parkirišča bomo na njem zagotovili možnost brezplačnega parkiranja, namenjenega predvsem rekreativnim športnikom in drugim obiskovalcem Pohorja, ki ob obisku ne koristijo nobene storitve. Vsi imetniki pohorskih vozovnic ali gostje določenih lokalov pa lahko brezplačno parkirajo na glavnem parkirišču," so poudarili na občini.

Tadej Regent

Spodnji del tega parkirišča, ki je ostal neasfaltiran, bo v prihodnje namenjen parkiranju avtodomov. Za ureditev posebnega parkirišča za avtodome, do katerega bo napeljan vodovod, kanalizacija in elektrika, so se na občini odločili, ker je interes za obisk športno-rekreacijskih središč z avtodomi v porastu, so pojasnili.

​Kontrolo spoštovanja režima na parkirišču pod hotelom Habakuk, kjer bo promet urejen enosmerno, bo izvajal nadzornik parkirišč; ta bo na avtomobile, v katerih ne bo parkirne ure oziroma zanje ne bo poravnana parkirnina, namestil obvestilo nadzornika s pozivom k plačilu celodnevne parkirnine v višini 7 evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta