Mariborski dijaki v Miamiju: Vrhunec bo srečanje z Goranom Dragićem

Pred nadarjenimi dijaki, ki jih je na natečaju mariborske občine in Fundacije Gorana Dragića izbrala strokovna komisija, je nepozaben teden: najprej bodo spoznavali Miami z okolico, nato si bodo ogledali dve tekmi lige NBA.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Miami ima izjemno grafitarsko sceno, ki so si jo ogledali dijaki s podžupanom Samom Petrom Medvedom, Natašo Ritonija in Jernejo Herzog.
Andrej Petelinšek

"Najprej skok v morje," je zabičal mladi mariborski hokejist Maks Perčič. "Ali pa vsaj v bazen," so v odgovor vzdihnili dijaki II. gimnazije Gal Dragšič, Filip Kores Urlep in Jaka Borec. Naporno 24-urno popotovanje od avtobusne postaje Maribor preko Dunaja in Frankfurta se je na letališču v Miamiju za 24-člansko delegacijo iz Maribora počasi približevalo h koncu. A utrujenosti v nestrpnem pričakovanju pestrega programa v tednu šolskih počitnic na drugem koncu sveta skoraj ni bilo zaznati, sploh pa ne med desetimi dijaki, ki so bili za edinstveno dogodivščino izbrani na natečaju mariborske občine. Ob že omenjenih fantih so v ameriško velemesto ob obali Atlantskega oceana na jugovzhodu Floride prispeli tudi Petja Klojčnik, Sara Barbirić Frank, Tyra Barada, Filip Dugonik, Klemen Lesničar in Eva Feltrin Kosec.

Z vlaganjem v mlade mislijo resno

Spomnimo: gre za projekt #podamdaigram, v katerem sta se povezala mariborska občina in Fundacija Gorana Dragića, ki v letošnjem letu načrtujeta odprtje pametnega košarkarskega igrišča na ŽKK na Taboru. V želji, da bi projekt še dodatno promovirali, je zlati kapetan slovenske košarkarske reprezentance zagotovil deset vstopnic za eno izmed tekem Miamija, občina pa jih je z natečajem podelila desetim nadarjenim mariborskim dijakom, ki so športno aktivni, ter s pomočjo sponzorjev organizirala potovanje v Miami.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Najprej Minnesota, nato še Dallas

"Menimo, da smo na Mestni občini Maribor s svojo zavzetostjo pri izvedbi tega potovanja pokazali, da mislimo resno, ko govorimo o vlaganju v mlade. In tudi naprej jim bomo, kjer bo le mogoče, pomagali, da se bodo lahko tukaj strokovno in osebnostno razvijali in kakovostno živeli," še poudarjajo na mariborski občini. Deseterica uspešnih dijakov in športnikov, ki bodo v tem tednu predstavljali Maribor v Miamiju, je občino in strokovno komisijo prepričala, "da so to ljudje, na kakršnih moramo graditi Maribor prihodnosti".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta