Kandidat za direktorja UKC Maribor samo še dr. Anton Crnjac

Jana Juvan
03.05.2021 11:55
V petek se bo svetu UKC Maribor kot kandidat za direktorja predstavil zgolj dr. Anton Crnjac, drugi kandidat je odstopil.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Anton Crnjac (v ospredju)
Saso Bizjak

V petek bodo na seji sveta UKC Maribor izbirali novega direktorja druge največje bolnišnice pri nas. Vse pa kaže, da bo šlo zgolj za formalnost, saj ostaja v igri le en kandidat. To je dr. Anton Crnjac, strokovni vodja kirurške stolpnice, predstojnik torakalne kirurgije in nekdanji strokovni direktor iz časa, ko je UKC vodil dr. Gregor Pivec

Anton Crnjac je bil strokovni direktor UKC Maribor v času, ko je bolnišnico kot direktor vodil Gregor Pivec
Janko Rath

Drugi kandidat, ki je pravočasno oddal kandidaturo, naj bi bil Iztok Rozman iz Slovenskih Konjic. Vendar njegova vloga ni bila popolna. Potem ko izbirna komisija sveta UKC Maribor iz njegove prijave za direktorja ni mogla razbrati, ali ima pet let delovnih izkušenj in znanje tujega jezika, so ga pozvali, naj svojo vlogo dopolni. Vendar smo neuradno izvedeli, da se za to ni odločil, temveč da je od kandidature odstopil.

Tako bodo v petek člani nadzornega organa mariborske bolnišnice odločali zgolj o Crnjacu. Njegova izvolitev naj ne bi bila vprašljiva tudi zato, ker ga neuradno podpira tudi največja vladna stranka SDS. 

Aktualnemu direktorju dr. Vojku Flisu štiriletni mandat poteče junija. Za vnovično kandidaturo se ni odločil. Svoje odločitve ni želel komentirati, znano pa je, da je bil v zadnjem času deležen številnih pritiskov, očitkov o domnevnih nepravilnosti in celo fizičnih groženj. 

Direktor UKC Maribor dr. Vojko Flis ne želi komentirati, zakaj ni poskusil podaljšati svojega mandata 
Andrej Petelinsek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta