Kaj pričakujejo gospodarstveniki od župana

Urban Červek
06.11.2018 21:18

Kandidati za mariborskega župana so pred obrtniki in podjetniki povedali, kaj bodo storili zanje. Hkrati pa so lahko slišali, kaj ti pričakujejo od mestne oblasti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gospodarstveniki, podjetniki in obrtniki si želijo učinkovitega, povezovalnega, odločnega, a ne konfliktnega in pogumnega župana ali županjo.
Sašo Bizjak

Območna obrtno-podjetniška zbornica Maribor in Štajerska gospodarska zbornica sta v Habakuku pripravili pogovor s kandidati za župana Maribora. Njihova želja je učinkovit, povezovalen, odločen, a ne konflikten in pogumen župan. "Tisti, ki ustvarjamo, želimo slišati iz prve roke ukrepe kandidatov. Hkrati si želimo povedati, kaj želimo od župana. Ta upravlja proračun, velik 90 milijonov evrov. Kako boste ravnali s tem denarjem?" je kandidate izzval predsednik zbornice Aleš Pulko.

Predstavniki Liste mladi. Povezujemo so pred začetkom soočenja protestirali, ker niso bili povabljeni na soočenje.
Sašo Bizjak
Bojan Požar (sedi v sredini) in Saša Arsenovič na eni od predvolilnih debat v Mariboru.
Sašo Bizjak

Za outlet v središču mesta

Sedanji župan Andrej Fištravec je zanikal favoriziranje tujih investitorjev, boljše pogoje za sodelovanje manjših obrtnikov pri mestnih naročilih pa vidi v povezovanju mestnih podjetij v konzorcij. Sedaj namreč prihaja do "klientelizma", se je s pepelom posul Fištravec. Lidija Divjak Mirnik bi v mestni občini najprej "naredila red", "da se bo vedelo, kdo pije in plača". Med drugim bi zaradi prihranka zmanjšala število mestnih svetnikov. "Ker ni važno, koliko jih dviguje roke," je svoj odnos do demokracije predstavila Divjak Mirnikova, ki rada nakupuje, zato bi center oživila s tako imenovanim outlet trgovskim središčem.

Bartolo Lampret, Saša Pelko in Boštjan Zagorac
Sašo Bizjak

Zajezili bi odliv mladih

Med razpravo o oživitvi centra mesta je podjetnik Saša Arsenovič predlagal gradnjo garažne hiše pod Glavnim trgom, s katero bi rešili problem parkiranja prebivalcev Lenta, hkrati pa bi zagotovili dotok obiskovalcev v trgovine v centru mesta, v novo knjižnico na Rotovškem trgu, do gledališča na Slomškovem trgu, ki bi ga prav tako osvobodili avtomobilov.

Melita Petelin in Lidija Divjak Mirnik
Sašo Bizjak
Andrej Fištravec in Alenka Iskra
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta