Gala jonagold večer: Kako je MI2 v mariborskem gledališču iz koncerta naredil predstavo

Jaša Lorenčič
24.11.2018 17:10
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dejan Batista

Gala večer z MI2 v SNG Maribor. Gala. Ja pa seveda so se delali norca iz besede. "Če napišemo zraven gala, lahko damo karto dražjo za pet evrov!" in "vsekakor smo mi danes na boljšem, ker mi 'mamo za pit našo studenčnico, vi pa nič!" E, to je ta njihov humor, povzet v "lahko bi mu pa rekli tudi jonagold, delišes ali krivopecl večer". Ampak tudi ko Mi2 igra akustično v teatru, jabolko ne pade daleč od njihovega kreativnega ljudskega rock drevesa. Vrhunski koncert.
Ne dva, ne pet, ne šest, ampak sedem pubecov. V vrsti. Šest oblečenih kot se spodobi. In Jernej Dirnbek Dimek. "Ko se bom moral dat' v gvant, bom tudi zapustil band!" se je protestno pošalil soustanovitelj skupine Mi2. In sredi koncerta iz darilne vrečke od tehnika Mihe Lamuta dobil darilno vrečko. V njej pa svojo nepogrešljivo džins jakno: "Hvala skriti oboževalki!" Ženi, kot je pripomnil pevec Tone Kregar.

Dejan Batista
Dejan Batista
Dejan Batista
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta