zadnje objavljene

pogledi

več
Janis Varufakis, nekdanji grški finančni minister in profesor ekonomije na Univerzi v Atenah, Project Syndicate

mnenje

več

Aktualno

(FOTO) Ko dežuje ali sneži, panoramsko kolo v Mariboru stoji

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Če je vreme primerno, se panoramsko kolo vrti ob delavnikih med 14. in 22. uro, med prazniki in vikendi pa od 11. do 22. ure.
Andrej Petelinšek

Potem ko se je panoramsko kolo, ki stoji na Glavnem trgu, najprej ustavilo v petek zvečer, v nedeljo popoldne spet ni delovalo. "Smo prvič v Mariboru. Nič ni neobičajnega, da so na začetku težave. Ni bilo dovolj električne moči za kolo, za hišice, za vse porabnike torej. To smo takoj odkrili, želeli smo le še enkrat testirati. Naslednji dan, ko so vsi prišli in so se ponovno priklopile vse hišice, se je potrdil vzrok. Smo resetirali in ponovno zagnali, tako da smo vse uredili," težave glavne atrakcije Čarobnega Maribora pojasnjuje Anita Tuček iz hrvaškega podjetja Fest.

Andrej Petelinšek

V Varaždinu, kjer je bilo prav to kolo postavljeno v lanskem adventnem času, težav z elektriko niso imeli. Tučkova še napoveduje, da bo tudi sicer obratovanje kolesa odvisno od vremena, zato se kolo v nedeljo ni vrtelo. "Če bo suho, bo panoramsko kolo normalno delovalo. Če bodo dež, sneg, vlaga, spolzko, pa ne delamo. Tak je naš varnostni protokol, ker je najpomembnejša varnost vseh," dodaja Anita Tuček.

​"Nigrad bo opravil meritve in preveril, kaj se dogaja, da četudi so morebitna nihanja napetosti, zakaj nastanejo. Na razpolago imamo namreč več električne moči, kot je porabljena na Glavnem trgu," pa se odziva koordinatorica Čarobnega Maribora Neva Pipan. Potrdi, da je varnostni protokol, da se ob dežju ali snegu kolo ne zažene. "To so nam povedali in to smo vedeli, smo pa tudi povedali, da je to problem."

Igor Napast

A v Mariboru je decembra zimsko vreme, lahko prši, dežuje, sneg je dobrodošel. "Ali naj zaradi tega, ker bo mogoče deževalo, ne postavimo kolesa?" se sprašuje Pipanova in še dodaja, da je v Mariboru decembra še veliko lepih prizorišč in dogajanja, če se slučajno kolo ne vrti. "​Prvič imamo izkušnjo s panoramskim kolesom. Delamo v najboljši veri, vsi si želimo, da bi se neprestano vrtelo in da bo lepo vreme," pravi Pipanova. Ob tem še napoveduje, da bodo na spletni strani Visit Maribor objavljali delovanje panoramskega kolesa. Peljati se je mogoče ob delavnikih med 14. in 22. uro, med prazniki in vikendi pa od 11. do 22. ure.

Igor Napast

Kot je pred časom pojasnil direktor Zavoda za turizem Maribor Jure Struc, nista ne zavod in ne občina plačali za postavitev panoramskega kolesa, pomagajo pri promociji, prav tako tudi podjetje Fest ni za postavitev kolesa na Glavnem trgu plačalo, pač pa je kolo postavilo na svoje stroške, skrbijo za delovanje in jim pripadajo vstopnine.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?