Energetika Maribor znova brez direktorja: Boris Novak je odstopil

Igor Selan Igor Selan
21.03.2023 11:24

Novak iz Energetike odhaja s koncem maja, kdo ga bo nadomestil, še ni znano.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Boris Novak je bil na čelu Energetike šele dobro leto dni
Sašo Bizjak

Energetika Maribor ostaja brez direktorja. Kot smo izvedeli, je namreč Boris Novak podal odstopno izjavo, ta naj bi stopila v veljavo s koncem maja. Kot je povedal, z mesta direktorja odhaja zaradi upokojitve, drugih razlogov pa ni želel navesti. Odstop Novaka, ki je Energetiko prevzel februarja lani, je potrdil tudi predsednik nadzornega sveta Damijan Škrinjar: "Novice nismo veseli, jo pa moramo spoštovati, to je njegova legitimna pravica." Trenutno tudi še ni znano, kako bo nadzorni svet iskal novega direktorja: "To zaenkrat težko komentiram, ker še nisem bil v kontaktu z ostalimi člani nadzornega sveta, imamo pa v kratkem sejo, o nadaljnjih korakih se bomo odločili šele takrat," je še povedal Škrinjar.

Novak je sicer Energetiko prevzel februarja lani, ko ga je nadzorni svet za direktorja imenoval s povabilom. Decembra 2021 je namreč nadzorni svet zaradi domnevno previsokih položnic za ogrevanje za november in december tega leta odpoklical dolgoletnega direktorja Alana Perca. Na razpis za direktorja se je nato prijavilo pet kandidatov, od katerih pa nadzornega sveta ni prepričal nihče. Novak je zaradi prevzema funkcije nato odstopil tudi z mesta prvega nadzornika Javnega holdinga Maribor.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta