Aktualno

Center za socialno delo Maribor: Ima kdo primerno hišo za center Palčica?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V kriznem centru za otroke, stare do šest let, naj bi bilo prostora za deset malčkov.
Andrej Petelinšek

Tudi drugo javno zbiranje ponudb za najem opremljenih prostorov, v katerih si želi mariborski center za socialno delo začasno, dokler ne bo zagotovljena trajna prostorska rešitev, urediti krizni center za predšolske otroke Palčica, je bilo neuspešno. Prispeli sta dve ponudbi, a sta bili tako prostorsko kot tudi finančno po mnenju komisije neprimerni, pravi direktorica CSD Maribor Marjana Bravc.

Kaj to pomeni za projekt? "Še naprej iščemo različne možnosti. Z ministrstvom za delo, družino in socialno zadevo si sicer prizadevamo za prostore, ki bi bili v lasti države in bi v njih za stalno uredili krizni center Palčica, a to bo možno, predvidevamo, zagotoviti v dveh letih. Do takrat iščemo začasno rešitev z najemom, a kot rečeno, za zdaj neuspešno. Še naprej pa iščemo možnost najema in še vedno pozivamo tudi fizične osebe, da če ima kdo primerno hišo, ki jo je pripravljen za zmerno ceno oddati za leto, dve za krizni center za otroke, da nam pošlje ponudbo in jo bomo pregledali," pravi direktorica CSD. Druga Palčica - tak krizni center je zdaj, edini za celo Slovenijo, le v Grosupljem - naj bi na širšem mariborskem območju začela delovati prihodnje leto. Predvideno je, da bi krizni center za otroke do 6. leta starosti lahko sprejel do deset otrok.

V okviru CSD Maribor že delujeta Krizni center za odrasle žrtve nasilja v družini in Krizni center za otroke in mladostnike od 6. od 18. leta, dodaten za otroke do 6. leta pa je potreben, ker se soočajo s problematiko nameščanja otrok v rejniške družine. "Imamo primere z vračanjem statusa rejnikov in vse manj pripravljenosti za sprejem otrok v rejniške družine," ugotavljajo pri CSD Maribor in izpostavljajo tudi več drugih prednosti umestitve druge Palčice prav v severovzhodni Sloveniji - v Mariboru je UKC s pediatrijo, pomembno je, da otroci ostanejo v lokalnem okolju, saj je tako lažje organizirati izvajanje stikov.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?