Blaž Švab ob donaciji PGD Brezje tudi sam preizkusil nekaj gasilskih vaj

Gregor Grosman Gregor Grosman
08.07.2023 03:20

Ni lepšega, kot je začeti dobrodelno turnejo z gasilci, je povedal popularni slovenski pevec in televizijski voditelj

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Donacija podjetja Orca Energija PGD Brezje
Gregor Grosman

Prostovoljno gasilsko društvo Brezje je od podjetja Orca Energija prejelo donacijo 500 evrov, ki jo je predsedniku društva Danilu Malajnerju predal Blaž Švab, ambasador omenjenega podjetja in pevec pri glasbeni skupini Modrijani. Povedal je, da ni lepšega, kot je začeti dobrodelno turnejo z gasilci. "Tukaj se napolniš z energijo, ki jo izžarevajo ljudje, ki delajo prostovoljno." Švab je poklepetal s poveljnikom Danijelom Ćorićem, podjetje Orca pa se je za donacijo gasilcem odločilo, ker gasilci zmeraj požrtvovalno in nesebično priskočijo na pomoč, ko jih potrebujemo.

"Če si že prišel, pa pokaži, kaj znaš." Mladi gasilci so Blaža Švaba povabili k sodelovanju pri gasilski vaji.
Gregor Grosman

Malajner, ki vodi leta 1929 ustanovljeno društvo, je povedal, da so sredstev veseli in jih bodo znali dobro uporabiti. "Imamo super podmladek in denar bo dobro unovčen." V začetku junija so se udeležili tekmovanja Gasilske zveze Maribor pri Ledni dvorani. Na tekmovanju mladine, ki so se ga udeležili z ekipo pionirjev in ekipo mladincev, so mladinci osvojili šesto mesto, pionirji pa odlično tretje.

Blaž Švab, pevec Modrijanov, je poklepetal s predsednikom in poveljnikom PGD Brezje, Danijelom Ćorićem.
Gregor Grosman

Po simbolni predaji čeka si je znani pevec vzel čas za fotografiranje z otroki in je pridno delil avtograme. Še prej pa si je ogledal nekaj gasilskih vaj, s katerimi se mladi gasilci PGD Brezje udeležujejo tekmovanj. A ni ostalo zgolj pri opazovanju. Za cev gasilnega aparata pa je moral poprijeti tudi Švab. Za vajo je moral hitro priteči do aparata, odpreti njegov pokrov in vzeti v roke cev, nato pa počakati, da so ostali člani njegove skupine aparat napolnili z vodo. Vaja je bila končana, ko je pevec z vodnim curkom zadel nekaj metrov oddaljeno pločevinko.

Pevec Modrijanov je pridno delil avtograme.
Gregor Grosman

"Otroci so bili pogumni, radi malo sprovocirajo. 'V redu, če si se Blaž prišel kazat, a mogoče tudi kaj znaš? Ti bomo pokazali eno vajo'." Zase Blaž pravi, da je zelo tekmovalen, zato je bil toliko bolj vesel pozitivnih komentarjev mladih na njegovo gašenje. Razložil je še, da so vsi Modrijani gasilci, vsi so se udeleževali tekmovanj, le on ne. "Jaz bolj pojem na gasilskih veselicah."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta