(AVDIO) Grema na kafe s Teom Ivančičem - Teosonom: Porisal bi silose v Melju

Miha Dajčman Miha Dajčman
25.02.2020 17:06

Teo Ivančič - Teoson je grafitar, umetnik, deskar in deskarski sodnik ter tetovator.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Želim si, da Mariborčani, ki so sposobni, ne bi videli prve rešilne bilke z odhodom drugam, ampak da bi skušali dati nekaj mestu nazaj, saj jih je mesto vzgojilo," meni Teoson.
Igor Napast

Teoson je zagotovo najbolj znan mariborski grafitar. Teo Ivančič, sicer kemik po izobrazbi, je kot Teoson iz ilegalnega ustvarjanja naredil posel, njegovi so mnogi Mariborčanom znani grafiti, ulične umetnine, v zadnjem obdobju pa veliko riše po naročilu in s tem služi. Risarskih mojstrovin ne nanaša le na zidove, trenutno veliko tudi tetovira, njegove poslikave, ukvarja se še z grafičnim oblikovanjem, pa je mogoče najti na številnih predmetih. Je športnik po duši, deskar in deskarski sodnik, skejter ter motokrosist. Mariborčani so ga bolje spoznali, ko je na južni ploščadi Ljudskega vrta narisal grafit Ni predaje, takrat so mu zvesti navijači kluba ponoči pomagali pri dokončanju grafita, spoznal je, kaj nekaterim ljudem pod Pohorjem pomeni pripadnost mestu in klubu, se spominja danes, ko še vedno pravi, da ni človek za nogomet, si ga pa vsake toliko na povabilo kluba ogleda. Zgodaj zjutraj, ko pravi, da je bolj produktiven za druge stvari, za risanje nekoliko manj, smo se srečali v Hi Ko Fiju v Tyrševi, pili smo cold brew - hladno kavo.
Prisluhnite pogovoru na povezavi TUKAJ.
{soundcloud}https://soundcloud.com/vecerpodkast/grema-na-kafe-teo-ivancic-teoson{/soundcloud}

Ljudje poznajo vaše grafite, manj pa vas.
"Med študijem kemije je prišlo do risarske zgodbe. Kemija se je zgodila naključno. Bolj kot ne sem športnik. Najprej sem želel na DIF, pa nisem mogel v Ljubljano. Pogledal sem, kaj mi je najbolje šlo v šoli - kemija, fizika in matematika. Izbral sem kemijo, ne vem, zakaj. Končal sem jo, vmes pa ugotovil, da verjetno tega nikoli ne bom delal in da imam druge želje v življenju. Začel sem delati pri stricu, v čisto drugi panogi, ukvarja se z motociklizmom in prodajo motorjev. Delal sem ob študiju. Na eni točki pa je moj hobi prerasel v službo. Da sem lahko risal, sem odprl popoldanski s.p. Naenkrat pa sem toliko risal, da sem pustil službo in se osredotočil samo na risanje. Rekel sem, da bom 'ometnik'."

Ometnik? To je mariborska fora.
"Ja. Tako je. Včasih na koncu dneva tukaj težko govorimo o kakšni kulturi. Trudim se dajati na malo višji nivo vse skupaj, če se le da."

Igor Napast
Igor Napast
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta