Tudi vam vlaga na oknih zastira jutranji pogled?

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
11.10.2024 10:27

Se tudi pri vas dogaja, da se zjutraj zbudite, želite preveriti kašno je zunaj vreme, a vam pogled zastira plast vlage oziroma kondenza, ki se je nabral na oknih?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Vlaga na oknih ni tako nedolžna zadeva kot izgleda na prvi pogled, ko čez nekaj časa sama od sebe izgine. Kar se da hitro je potrebno najti rešitev za prekomerno vlago, saj se v nasprotnem primeru lahko začne pojavljati plesen, ki neugodno vpliva na naš bivalni prostor ter posledično tudi naše zdravje.

Optimalna relativna vlažnost v prostoru je med 40 in 60 odstotki. V kolikor je vlažnost nižja, je zrak preveč suh, kadar pa je vlažnost višja, pa se začne vlaga nabirati na oknih in stenah, kar dolgoročno spodbuja razvoj plesni.

Težave s prekomerno vlago so prisotne tako v novih kot starih stavbah

Ni nujno, da se težave z vlago pojavljajo samo v starejših in prenovljenih stavbah, tudi v novih se lahko pojavijo težave.

Tukaj pa ob nepravilnem zračenju nastane problem, saj se v prostorih začne kopičiti vlaga, ki škodljivo vpliva na bivanjske razmere, saj lahko v skrajnem primeru vodi do nastanka plesni, ki vpliva na samo zdravje stanujočih v objektu.

Kako zmanjšati odvečno vlago?

Delno lahko težavo tretiramo z rednim in pravilnim zračenjem. Kar pa v kurilni sezoni ni najbolj energetsko učinkovito in se nam lahko hitro pozna na računu za kurjavo.

LUNOS e² je ena najtišjih rekuperacijskih enot decentralnega prezračevalnega sistema v svojem razredu, kar ga naredi popolnega za uporabo v dnevnih sobah in spalnicah. Z le 0,09 W/m³/h in 90% energetsko učinkovitostjo rekuperacije energije je tudi nepremagljiv v energetski učinkovitosti. 
Arhiv Naročnika

Najboljša rešitev je vgradnja lokalnega prezračevalnega sistema z rekuperacijo energije. Sistem deluje tako, da se rekuperatorske enote povežejo v pare, ki izmenično dovajajo in odvajajo zrak v prostor, kar pomeni, da bo v prostoru vedno optimalen zrak (primeren za bivanje, z optimalno vlago ter temperaturo), hkrati pa se pri procesu »menjave« zraka ne izgublja na toploti. Sistemi prezračevanja LUNOS omogočajo popolno rešitev. Zakaj bi se zadovoljili s kompromisi, ko lahko izberete originalno svežino. Originalna svežina, ki jo prinaša LUNOS ni samo obljuba, ampak zagotovilo, da bo zrak v vašem domu vedno čist, svež in prijeten. Ne sklepajte kompromisov, ko gre za kakovost zraka v vašem domu – izberite LUNOS in izkusite razliko, ki jo lahko prinese originalna svežina. Z LUNOS dihamo bolje, živimo bolje.

Filozofija in vizija podjetja LUNOS

Podjetje LUNOS temelji na zagotavljanju bivalnega udobja, energetske učinkovitosti in zdravja. Prezračevalni sistemi LUNOS ohranjajo energijo in zagotavljajo stalno dovajanje svežega zraka, kar omogoča zdravo in trajnostno bivanje.

Vizija LUNOS je ustvarjanje okolju prijaznih rešitev za udobno in zdravo bivanje. S tehničnimi inovacijami in osebnim pristopom podjetje gradi trajnostne odnose z ljudmi in naravo, pri čemer je skrb za okolje in dobro počutje strank ključna za dolgoročni uspeh.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.