Tiktokovi vplivneži svarijo: Teh stvari nikar ne uporabljajte pri opremljanju doma

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
30.03.2023 03:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Tiktok, družabno omrežje, ki deluje preko mobilne aplikacije, je vsekakor mesto, kjer mnogi najdejo ne samo zabavo, temveč tudi navdih in trende. Najbolj znani in dejavni tiktokovi stilisti in oblikovalci bivalnih prostorov so razkrili, kateri opremi oz. dekorativnim elementom bi se morali v letu 2023 nujno izogniti.

Shutterstock

Viseči lonci, ponve in rastline

Vsi poznamo kuhinje v angleškem slogu z lonci in ponvami, ki se vrtijo nad glavami, kajne? No, po mnenju oblikovalke Nine Takesh ne glede na to, kako razstavite svoje lonce in ponve, nikoli ne bodo videti dobro. "Ne samo, da se bodo umazali," pravi, "tudi če bi kupili nove lonce in ponve, viseči niso videti dobro. Delujejo utesnjujoče in moteče."

Shutterstock


Poleg tega se oblikovalka ukvarja tudi z modo visečih rastlin: "Prejela sem več fotografij vaših rastlin, ki visijo s stropa, in vse so mi rekle, da raje ne bi visele," se pošali vplivnica, katere poslanstvo je, da bi se v svojem domu dobro počutili.

Shutterstock

Umetne rastline

Umetno cvetje in umetno rastlinje nasploh je iz mode. "Resnično upam, da je navdušenja nad umetnimi oljkami konec," pravi oblikovalec in strokovnjak za opremljanje doma Ryan Filipski. "Obiščite Toskano, najemite hišo z oljkami, nato pa se vrnite in investirajte v pravo sobno rastlino. Obstaja toliko sobnih rastlin, ki lahko rastejo v slabih svetlobnih razmerah, zato ni nobenega pravega razloga, da bi morali imeti v svojem domu 'ponarejeno' rastlino." Notranji stilist Anthony Immediato prav tako podpira sporočilo Filipskega: "Umetno zelenje je vedno kot slab ponaredek. Lahko dobite super realistično umetno rastlino, ki pa bo še vedno videti brez življenja. Zato najdite sebi primerno rastlino, četudi menite, da zanjo ne boste znali skrbeti."

Shutterstock

Lažno rustikalno pohištvo

Tudi rustikalno pohištvo je tisto, kateremu stilisti in oblikovalci na tiktoku mahajo v slovo. "Imajo obrabljen videz, prav nič ne popestrijo stanovanja, temveč ga naredijo pustega in dolgočasnega, zato stran z njim," še svetuje oblikovalka Nina Takesh.

Shutterstock
Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta