Stanovanjski sklad RS: Na voljo nova najemna stanovanja v osrednji Sloveniji

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
17.05.2023 05:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Stanovanjski sklad RS

Stanovanjski sklad RS (SSRS) bo na lokaciji Dolgi most v Ljubljani svečano odprl dva večstanovanjska stavbna sklopa s 40 javnimi najemnimi stanovanji v velikosti od 38 kvadratnih metrov (enosobna) do 79,6 kvadratnih metrov (štirisobna). Nova soseska je bila v največji meri načrtovana z upoštevanjem vidika trajnostne gradnje in funkcionalnosti, je pojasnil mag. Črtomir Remec, direktor SSRS. Stavbe so zasnovane kot nizkoenergijske z vgrajenim prezračevalnim sistemom z učinkovitim vračanjem toplote in dosegajo energetski razred A2.

Urejeno otroško igrišče in peš pot

Zunanja ureditev je kombinacija utrjenih in zelenih površin. Utrjene povozne in pohodne površine so betonske in asfaltne izvedbe, preostale površine zunanje ureditve pa so iz prodca, zelenic, zasaditve in peščenih igrišč. Na severnem delu območja je urejeno otroško igrišče, ki je opremljeno z otroškimi igrali, mizo za namizni tenis, klopmi in drevesi. Med in za objektoma je urejena peš pot.

72 parkirnih prostorov za stanovalce

Vsak sklop je zgrajen iz osnovne pritlične stavbe, ki je namenjena parkiranju stanovalcev na 72 pokritih mestih. Na vsako parkirno stavbo sta postavljeni dve dvoetažni večstanovanjski lameli. Na pritličnem delu strehe parkirne stavbe je med stanovanjskima lamelama izveden zeleni atrij, ki predstavlja interni skupni zunanji prostor za stanovalce vsake stavbe.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta