Obiščite Sejem Dom: S skrbnim načrtovanjem do brezskrbnega doma

J. M.
06.03.2024 04:20

Od 6. do 10. marca bo na Gospodarskem razstavišču potekal največji sejem s področja graditeljstva v Sloveniji in sosednjih regijah, Sejem Dom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sejem Dom bo obiskovalcem ponudil široko paleto možnosti, izkušenj in sejemske popuste.
Žiga Koren

Gradite ali prenavljate? Pripravite se na nepozabno doživetje, kajti pred vami je dogodek, ki bo spremenil vaš pogled na dom, gradbeništvo in tehnološki napredek.

Na Sejmu Dom, ki bo v Ljubljani od srede do nedelje, se bo na enem mestu predstavilo več kot 300 podjetij iz 24 držav. Spoznali boste lahko njihove storitve in izdelke, sistemske rešitve in napredne tehnologije za dom, gradbeništvo in energijsko učinkovito stavbno pohištvo, ogrevalno in hladilno tehniko, notranjo opremo, varovanje ter urejanje okolice. Sejem Dom je največji sejem v organizaciji Gospodarskega razstavišča, kjer tudi letos pričakujejo, da si ga bo v petih dneh ogledalo več kot 40.000 ljudi. Obiskovalci bodo lahko izkoristili sejemske ugodnosti, primerjali ponudbo in se posvetovali s strokovnjaki.

Potrebujete nova vhodna ali notranja vrata? Na Sejmu Dom boste našli navdihujočo ponudbo vrhunskih vrat, ki bo izpolnila vaše želje in potrebe.
Žiga Koren

Od gradnje do udobnega bivanja

Sejem in njegovi razstavljavci ponujajo pestro paleto tematskih sklopov, ki bodo koristni tako za ljubitelje gradbeništva kot tudi sodobnih tehnoloških in oblikovalskih inovacij. Skupno bo devet glavnih tematskih področij:

• Gradbeništvo. Od izolacijskih materialov do gradbenih izdelkov in materialov, vse, kar potrebujete za gradnjo in zaključna dela.

• Stavbno pohištvo. Okna in vrata, senčila, stopnice, lesna in kovinska galanterija, garažna vrata, ograje, okovje za stavbno pohištvo in drugi izdelki za urejen in varčen dom.

• Montažne in mobilne hiše. Za tiste, ki si želijo hitre in fleksibilne rešitve za svoj bivalni prostor.

• Oprema za vse vrste ogrevanja in hlajenja. Sistemski pristop k udobnemu bivanju, vključno s klimatizacijo, ogrevanjem in prezračevanjem.

• Fotovoltaika. Razmišljate o izgradnji sončne elektrarne? Kaj prinaša nova shema? Odgovore boste dobili na sejmu, kjer vam bodo predstavili najsodobnejše sončne elektrarne ter drugo opremo za pridobivanje obnovljive energije.

• Pametni dom in tehnično varovanje. Sistemi za pametni dom, mehansko in elektronsko varovanje, protipožarna oprema in druge napredne tehnologije za varnost.

• Izdelki za notranjo opremo. Keramika, kopalniška oprema, talne obloge in še več, da ustvarite popoln notranji ambient.

• Okolica hiše. Vrtno pohištvo, bazeni, vrtna tehnika in vse za urejanje vašega zelenega kotička.

• Storitve, inženiring in literatura. Nepremičninsko posredovanje, arhitektura, bančne storitve, telekomunikacijske storitve, energetska svetovanja, literatura in druge storitve na področju gradnje in bivanja.

Na enem mestu bodo na voljo informacije o gradbenih materialih, stavbnem pohištvu, ogrevalnih in hladilnih sistemih ter varnostnih rešitvah.
Žiga Koren



Sodobni trendi kažejo na premik bivanja na teraso. Nadstreški, pergole, vrtno pohištvo in vrtna tehnika postajajo nepogrešljivi elementi za ustvarjanje harmoničnega zelenega kotička.
Žiga Koren

Nasveti strokovnjakov

Vse dni bodo obiskovalcem na voljo z brezplačnimi nasveti svetovalci Gradbenega inštituta ZRMK in svetovalne mreže ENSVET – Eko sklad.

Rdeča nit letošnjih strokovnih obsejemskih dogodkov na Sejmu Dom, ki jih je oblikoval Gradbeni inštitut ZRMK, so gradnja in prenova stavb ter viri energije za njihovo delovanje. Dogodki so namenjeni strokovni javnosti in tistim, ki gradnjo, načrtujejo prenovo ali jo že izvajajo ali pa razmišljajo o menjavi vira ogrevanja ter drugih ukrepih. V zadnjih letih so nas ekstremni vremenski dogodki opomnili na našo ranljivost in nemoč v boju proti naravi, na pomen krožnosti v gradbeni verigi in na gradnjo brezemisijskih, trajnostnih stavb pa tudi na prenovo obstoječega stavbnega fonda za njegovo čimprejšnje razogljičenje.

V Mreži ENSVET je strokovni kader, ki združuje znanja in novosti iz gradbene, arhitekturne in strojniške stroke ter izkušnje pri varčevanju z energijo. Osnovna dejavnost Mreže ENSVET je informiranje in tehnično svetovanje tako na področju učinkovite rabe energije kot na področju obnovljivih virov energije ter informiranje o dodeljevanju nepovratnih finančnih spodbud Ekosklada in drugih organizacij.

Oboji pa bodo odgovorili tudi na aktualno vprašanje, kaj nam bo prinesel novi sistem za obračunavanje omrežnine za električno energijo.

Odkrili boste navdihujoče talne obloge, ki bodo vašemu domu dodale pridih elegance in sodobnosti.
Žiga Koren

Do lepše in bolj funkcionalne kopalnice

Kopalnica je najintimnejši prostor v hiši, kjer preživimo veliko časa, zato naj bo zasnovana tako, da se v njej dobro počutimo. Merkurjevi svetovalci bodo na Sejmu Dom ponudili brezplačne 3D-izrise kopalnic, svetovanja in načrtovanja. Predstavili bodo tudi učinkovite energetske rešitve za dom ali poslovni objekt.

Gradnja z zbito zemljo

Obiskovalci sejma se bodo lahko seznanili s tehniko gradnje z zbito zemljo, ki pravzaprav ni nova, saj so jo že poznali v preteklosti. Zemlja je namreč material, ki je prisoten povsod, za njeno uporabo ne potrebujemo nobenih tehnoloških postopkov razen stiskanja. Z novim zavedanjem o okoljsko smiselni gradnji se zemlja spet vrača v ospredje sodobne arhitekture. Pozitivni učinki so, da gradnja z zemljo ne povzroča odpadkov, bivalna klima je zdrava in prijetna.

Čas je za les

Sedmega marca bodo na sejmu potekali Dnevi slovenskega lesarstva, osrednji nacionalni strokovni dogodek slovenske lesne industrije. Glavni vsebinski poudarki bodo dogajanje na naših najpomembnejših izvoznih trgih, aktivnosti in razvojne spodbude za lesno panogo, primeri razvoja novih lesnih materialov in inovativne uporabe lesa pri gradnji in obnovi objektov ter odprta razprava med raziskovalci, podjetji in dobavitelji tehnološke opreme glede izzivov razvoja v luči prehoda v krožno ekonomijo ter prilagajanja učinkom klimatskih sprememb.

Sejem Dom je priložnost za navdih, znanje in pridobivanje informacij za vse, ki želijo izboljšati svoj dom ali poslovno okolje.
Žiga Koren



Integriran lokalni prezračevalni sistem MIKrovent
MIK
Podjetje GRAS se ukvarja s specialnimi gradbenimi deli, predvsem z ojačitvami in utrditvami nosilnih in obodnih konstrukcij, stropov in drugih elementov ter odpravo kapilarnega vlaženja stavb.
Gras
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta