Mačke in psi: Pozor, neznanec na obisku!

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
11.01.2021 03:00
Mačke se hitro navadijo na obiskovalce, še zlasti, če se ti z njimi igrajo, psi pa znajo biti kdaj tudi neprijetni in z laježem oznanijo, da je obiskov konec.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Ste opazili, kako vaš hišni ljubljenček reagira na obiskovalce? Mačke in psi ne razumejo, kdaj je nekdo vaš prijatelj in kdaj samo poštar ali popisovalec števcev. Zato je priporočljivo, preden sprejmete obiske, nekaj pozornosti nameniti tudi svojim kosmatincem.

Shutterstock

​Naj žival sama začne raziskovati

Če se vaš kosmatinec skrije pred obiskovalci, ne drezajte vanj in ga pustite, da začne sam raziskovati. Premamite ga lahko z najljubšo hrano, kar bo muca prepričalo, da se hitreje omehča, hkrati pa morate biti dosledni in mačka razveseliti s priboljškom vsakič, ko boste imeli obiske. Le tako se bo kosmatinec sprostil in približal obiskovalcem.

Shutterstock

Psi se obiskovalca hitro naveličajo

Pri psih je nekoliko drugače. Zanje je pomembno, da so v središču pozornost oziroma imajo nadzor nad dogajanjem. Pazljivi morate biti le, ko se psi naveličajo obiska. Znajo biti zelo neprijetni in gostom jasno pokažejo, naj odidejo. Takrat mora lastnik odločno pokazati psu, da ne more naganjati gostov.

Shutterstock
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta