Kaj morate storiti, da bo cvetlični šopek v vazi trajal in trajal?

Jasna Marin Jasna Marin
09.03.2022 04:00

Prvo pravilo je, da najdlje ostanejo lepi tisti šopki, v katerih je sveže cvetje. Zato v cvetličarni povprašajte, katero cvetje je najbolj sveže.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Če prejmete ali podarjate šopek - ta se vselej podari tako, da šopek odvijemo iz papirja -, mu, preden ga daste v vodo, z ostrim nožem ali škarjami odrežite stebla na ustrezno dolžino. Tudi če so stebla ravno prav dolga za v vazo, jih je treba nekoliko prirezati, in sicer pod kotom 45 stopinj. Z rezom boste odstranili zasušeni del in omogočili boljši pretok vode v steblih.


Profimedia

Steblom na višini, do katere bodo stala v vodi, odstranite liste, sicer bodo ti začeli kmalu gniti. Voda v vazi naj ne bo premrzla, najmanj vsak drugi dan pa jo zamenjamo in po potrebi znova skrajšajte stebla. Priporočljivo je, da vodi dodate hranilni prašek ali tekočino za daljšo obstojnost rezanega cvetja, če tega nimate, lahko vodi primešate žličko sladkorja, za zaviranje razvoja mikroorganizmov je koristno v vodi raztopiti aspirin ali primešati vitamin C.

Flower Council Of Holland


Flower Council Of Holland
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta