(FOTO) Prenovljeno stanovanje v dveh etažah

Jasna Marin Jasna Marin
06.12.2023 05:00

Projekt notranje oblikovalke Francesce Gilardi iz Gilardi Interiors on Staging v Milanu je obsegal prenovo 180 kvadratnih metrov velikega stanovanja v dveh nadstropjih, povezanega s stopniščem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Elena Avonti

V stanovanju se je v spodnjem delu nahajal bivalni prostor z dostopom do majhne terase v mansardi. Projekt prenove je vključeval premestitev spalnega prostora v raven vhoda, kar je omogočilo dostop do majhne terase iz bivalnega prostora, preureditev bivalnega dela, preoblikovanje notranjega stopnišča in ustvarjanje novih prostorov​.

Elena Avonti
Elena Avonti

Tla prenovljene strešne terase so obložena s ploščicami Casalgrande Padana, velikosti 120 x 20 cm. Dnevno sobo zaznamujejo elementi različnih višin. Bivalni del je pridobil prostor za kamin, knjižno polico, televizijo in multimedijsko območje, klop ter prostor za shranjevanje drv.

Elena Avonti

Po zaključku del so v pritličju nastali vhodno območje, študijski prostor z multimedijskim in sprostitvenim območjem, večnamenski hodnik z omaricami po meri, za katerimi je tudi pralnica, spalnica z garderobno sobo, glavna kopalnica in stopnišče, ki vodi v mansardo.

Elena Avonti

V mansardnem delu je hodnik in ob vrhu stopnic velik odprt prostor z jedilnico in multimedijski kotiček ter sprostitveno območje ob kaminu. V nadstropju je tudi kuhinja z otokom, kopalnica za goste z masažno kadjo ter majhna terasa, ki je umeščena med strehami​.

Elena Avonti

Precej časa so mojstri posvetili tudi stopnišču - zaključne letve so bile izdelane individualno, da zagotovijo ustrezno osvetlitev stopnic tudi takrat, ko so ugasnjene ambientalne luči. Izmenično so na stopnicah nameščeni svetlobni trakovi, ki zagotavljajo varen korak in zagotavljajo občutek estetike.

Elena Avonti


Elena Avonti
Elena Avonti
Elena Avonti
Elena Avonti
Elena Avonti
Elena Avonti
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta