(FOTO) Imenitno penthouse stanovanje, ki se prek terase spogleduje z mestom

Jasna Marin Jasna Marin
13.05.2023 02:55
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Montse Garriga

Ohranjena je prvotna prostorska razporeditev dvonadstropnega stanovanja, v katerem je bilo marsikaj zamenjano in narejeno na novo, vgradili so tudi sodobna okna in balkonu z novo ograjo iz trpežnega aluminija podarili svež videz. Stanovanje, katerega prenovo so načrtovali arhitekti in oblikovalci iz Veronica Mimoun Studia, sestavljajo štiri spalnice, ena od teh ima lastno kopalnico, nato so tu še družinska soba, tri kopalnice, dnevna soba, jedilnica, kuhinja, terasa in balkon.

Montse Garriga

Od vhoda naprej

V preddverju je strateško umeščeno veliko ogledalo, ki pokriva celotno steno; v njem se zrcalita hodnik in balkon. Lakirana omarica z dvema predaloma v predprostoru služi kot priročen element za "praznjenje žepov", zraven je še lep minimalističen obešalnik za plašče.

Montse Garriga

Za spanje in mini prigrizek

Po hodniku pridemo do spalnic za goste in kopalnice. V središču ene od spalnic je lahkotna viseča svetilka, spletena iz črnih žičk, ki daje prostoru dramatičen pridih. Na največji steni je pralna tapeta. Sodoben kavč za spanje omogoča, da se soba uporablja kot študijski prostor in spalnica za goste. Zasnova vrat omare ponuja zabavno perspektivo s katerekoli točke v prostoru, saj fronte igrivo združujejo navpične in vodoravne črte. V tej sobi najdemo tudi pisalno mizo s predalom in mini jedilnico.

Montse Garriga

Družinska soba

Oblikovalci so v družinskem prostoru izkoristili čudovite barve enkavstičnih ploščic v rožnati, lila in zeleni barvi. Z omenjenimi barvami so uskladili tudi sedežno garnituro v vijoličastih odtenkih in vintage pisalno mizo, ki so jo dopolnili s priročnim stolom. Klubska mizica je zasnovana s podnožjem iz temno obarvanega hrasta in s ploščo iz kamna. Iz družinske sobe ena vrata vodijo v spalnico za goste, druga pa v glavno spalnico.

Montse Garriga

Glavna spalnica

Steno vzglavja v glavni spalnici so notranji oblikovalci obložili s privlačno tapeto v barvi sončnega zahoda, ki v prostor vnese toplino. Ob postelji sta svetilki v zlatem odtenku, ki dopolnjujeta nočni omarici v barvi oreha. Za občutek topline pod nogami je pod in ob postelji volnena preproga z bordo obrobo, na postelji pa so blazine, ki se skladno podajo zraven.

Montse Garriga


V kopalnico ob glavni spalnici so namestili kopalno kad in celotno steno prekrili z belo keramiko z eklektično strukturo.

Montse Garriga

Kopalnica za goste

Kopalnica, ki je namenjena gostom, je nekoliko drugačna. Pri načrtovanju so arhitekti dali poudarek prostoru za shranjevanje. Na eni strani je omara z izvlečnimi predali za umazano perilo. Kopalniško pohištvo je izdelano iz naravnega hrastovega lesa, površina je premazana z mat lakom in obdelana s kompozitno ploščo. Osvetljeno ogledalo poskrbi za prefinjen ambient.

Montse Garriga

Prehod v nadstropje z imenitnim stropom

Stopnice so obložene s hrastovim parketom in vodijo v nadstropje, kjer so dnevna soba, jedilnica, kuhinja, kopalnica za goste, terasa in balkon: slednja je v kuhinjskem delu, medtem ko se na teraso dostopa iz dnevne sobe.

Montse Garriga
Montse Garriga

Na stropu bivalnih prostorov so obnovili katalonske oboke. Gre za arhitekturno tehniko obokov, ki se je razvila v Kataloniji v 17. in 18. stoletju. Pri gradnji tovrstnih obokov so se pri postavitvi opeke zanašali na matematična načela, gradnja je potekala brez uporabe lesenih ali kovinskih opornikov. Katalonski oboki se običajno sestavljajo iz diagonalno postavljenih opek, ki se naslanjajo na dve sosednji steni ali stebra in tvorijo značilno krivuljo, ki je videti kot mešanica oglate in zaobljene oblike.

Montse Garriga


Dnevna soba se je ob prenovi prelevila v velik prostor za srečanja družine in prijateljev. Tla pod kavčem krasi obnovljena starinska preproga iz Turčije.

Montse Garriga


Skozi dnevno sobo vstopamo v jedilnico. V njej je lepa klop iz hrastovega lesa, izdelana po meri. Na steni za klopjo so poličke z LED-osvetlitvijo. Steno krasi tapeta z drobnimi karo vzorci. Lesena miza je mehko zaobljena, stoli ob njej so lahkotni in sodobni, viseči svetilki pa z bakrenim sijajem dopolnjujeta jedilnico, ki so jo odprli tako, da neposredno komunicira s kuhinjo, s čimer so v jedilniški kotiček privabili tudi naravno svetlobo, ki prihaja v notranjost s terase.

Montse Garriga

Prostor kulinaričnega razvajanja, povezan z zunanjostjo

Osrednji element kuhinje je prostrani otok, ki ponuja obilo prostora za shranjevanje kuhinjskih pripomočkov. Pulti so izdelani iz kompozitnega materiala in porcelana. Arhitekti so poskrbeli za povečanje odprtine, ki vodi na balkon.

Montse Garriga

Na nasprotni strani je velika terasa, ki služi kot zunanji bivalni prostor in poletna jedilnica. S pohištvom iz podjetja Kettal imata kolekciji Vimini in Bitta posebno vlogo in vabita stanovalce, da uživajo na terasi, obdani s slikovito arhitekturo in neverjetnimi razgledi na Barcelono. Pogled sega od morja prek stare mestne četrti do katedrale Santa Maria del Mar. Ta čudovita katedrala je bila zgrajena med letoma 1329 in 1383, ko je bila Katalonija na vrhuncu trgovske in pomorske moči, in velja za imeniten primer gotske arhitekture s prečiščenim in enotnim slogom.

Montse Garriga
Montse Garriga
Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 0,78 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta