(FOTO) Poigrajte se z barvami: En prostor, štiri barvne rešitve

Jasna Marin Jasna Marin
05.01.2024 05:00

Če se nekoliko ozremo po interjerju, nam hitro postane jasno, da so stene in strop največje površine v slehernem prostoru, zato barve na njih izrazito vplivajo na naše razpoloženje. Katera barva naj prevladuje v domači pisarni?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dulux

Začnimo z najpreprostejšo in hkrati najbolj pogosto uporabljeno barvo v številnih domovih: belo. Ta v prostoru deluje sveže in nevtralno, a pogosto tudi sterilno.

Dulux


Kaj, ko bi beli dodali nekaj pigmenta? Ta je lahko v trendovski barvi letošnjega leta, da z njim pričarate mehko in optimistično barvno ureditev za vašo domačo pisarno. Izberete lahko Duluxovo moderno, nežno in pomirjujočo barvo sladkega oz. toplega objema (Sweet EmbraceTM). To je nežna in optimistična barva, ki jo navdihuje mehkoba perja in večernih oblakov. Poleg tega, da je to topel in praktičen samostojen odtenek, je tudi odlična osnovna barva, ki se zlahka kombinira s številnimi drugimi odtenki za edinstveno barvno kombinacijo sten. Subtilna in prefinjena niansa prevzame različne odtenke v različnih svetlobah, s čimer prinaša toplino v prostore,ki so obrnjeni proti severu. V prostore, ki so obsijani s soncem, pa vnaša mehkobo.

Barva Sweet Embrace
Dulux

Toplina in domačnost

Želite v domači pisarni še več udobja? Dodajte tople in zemeljske barve, denimo odtenek terakote. Tako se bo delovni prostor na hodniku spremenil v vabljivo in toplo domačo pisarno.

Dulux

Poživitev z zeleno

Če ne želite, da bi bila pisarna preveč umirjena, barvne energije uravnotežite s svežimi in dinamičnimi odtenki, kakršne najdemo na travniku ali v krošnjah dreves. Z zeleno boste poskrbeli za kontrast in poživitev. Nežni zeleni odtenki v prostor prinašajo pomirjajoč, a hkrati osvežujoč nadih, sproščajo napetost in so primerni zlasti za toplejše, na sončno stran obrnjene domače pisarna.

Dulux

Zabavne in vesele barve

Če odtenek toplega objema uporabite v kombinaciji s pasteli in poživljajočimi barvami, bo domača pisarna postala vesela in napolnjena z energijo. Z dvobarvno shemo ustvarite subtilno in prijetno ozadje za svoj delovni prostor.

Dulux
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta