(FOTO) Opremljanje doma: Retro šarm in sodobna estetika, združena v harmonično celoto

Jasna Marin Jasna Marin
31.05.2024 11:00

V čudoviti prenovi hiše v bližini New Yorka se prepletajo estetske vrednote iz različnih obdobij, kar ustvarja edinstveno in sila privlačno bivalno okolje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ananiev Interiors/covet House

Arhitekturni in oblikovalski biro N&G Ananiev Interiors je bil ustanovljen leta 2002. V njem ustvarja ruski duet – Nadja in Givi Ananjev. Biro se ukvarja s celotnim ciklom del: od arhitekturnega načrtovanja, gradnje, oblikovanja do vodenja projektov. Deluje v širokem razponu slogov, vedno pa sledi lastni logiki prostora in željam naročnikov.

Ananiev Interiors/covet House

Preoblikovanje doma

Nadja in Givi sta lastnike nepremičnine, ki so naročili prenovo, spoznala pred več kot desetimi leti. Družina z ruskimi koreninami se je odločila preoblikovati hišo, kupljeno v 90-ih letih prejšnjega stoletja blizu New Yorka, in jo spremeniti v svoje stalno prebivališče.

Notranje oblikovanje v drznih in nenavadnih barvah ponuja osupljivo notranjost v vintage slogu s sodobnim pohištvom. Kombinacija vzorcev in materialov, predvsem pa mešanica različnih oblik vintage opreme se prepletajo z modernimi dizajni, kar ustvarja privlačen in izstopajoč interjer. Hiša je s prenovo ohranila retro pridih poznih 80-ih, a z zelo modernim zasukom v celotni estetiki. Svojevrsten vtis naredijo stene, obložene s tapetami. V prostorih so spretno kombinirali izstopajoče pohištvo in provokativne umetnine.

Ananiev Interiors/covet House

Materiali in barve

Barvna paleta vključuje drzno uporabo živahnih in nenavadnih barv, ki prostoru dajejo svežino in energijo. Uporabljeni materiali so kakovostni in trajnostni, kar zagotavlja dolgotrajno lepoto in funkcionalnost prostora. Kombinacija različnih tekstur in materialov, kot so les, kovina in žamet, dodaja prostoru raznolikost in bogastvo.

Ananiev Interiors/covet House

Organizacija prostorov

Pritličje združuje edinstveno povezovalno območje, ki je kakor suita sob, zaprta v krog. V nadstropju je zasebno območje. Vsak otrok ima svojo sobo, gostje pa se med obiskom nastanijo v ločeni hiški, ki je v neposredni bližini družinske hiše.

Stene hiše so ostale na svojih mestih – oblikovalca jih nista rušila ali prestavljala, vendar sta sprva popolnoma očistila notranjost, pri čemer sta ohranila vsa vrata, saj so ta bila zelo lepa in skladna z novim konceptom.

Ananiev Interiors/covet House

Ključni elementi oblikovanja

Covet House je bil s svojo bogato ponudbo več kot 1700 izdelkov, od sloga sredine prejšnjega stoletja do modernih klasičnih stilov, idealen partner za ta projekt. Zaupanje v blagovne znamke pod okriljem Covet House je bila najboljša pot do ustvarjanja luksuznega notranjega oblikovanja, ki je hkrati retro in klasično, a tudi sodobno.

Znano po svoji moči, intenzivnosti in naravno navdihnjenem oblazinjenem pohištvu, osvetlitvi in dodatkih, je blagovna znamka Brabbu k temu izjemnemu projektu prispevala naslanjač Maya. Kombinacija matiranih staranih medeninastih nog in gorčično rumenega žameta poudarja intenziven dodatek interjerju. Ta žametni naslanjač združuje čutne in nežne oblike, njegova živahna barva pa vabi k dolgim in udobnim pogovorom.

Vintage videz dopolnjujejo mojstrski svetlobni kosi znamke Delightfull. S svežim pristopom k srednjeveškemu oblikovanju osvetlitve, ki je močno navdihnjeno z umetnostjo sredine prejšnjega stoletja, prinašajo sveže klasične svetilke s progresivnimi barvami in materiali sodobno dekoracijo.

Ananiev Interiors/covet House
Luč s karakterjem
Delightfull
Maya Airmchair
Brabbu

Navdihujoče bivalno okolje

Projekt odraža popolno sinergijo med retro šarmom in sodobno estetiko. S skrbno izbranimi kosi pohištva, drznimi barvnimi kombinacijami in umetniškimi elementi, sta oblikovalca ustvarila notranjost, ki je hkrati izrazna, udobna in funkcionalna. Ta projekt je dokaz, da lahko preplet različnih stilov in obdobij ustvari edinstveno in navdihujočo bivalno okolje.

Ananiev Interiors/covet House
Ananiev Interiors/covet House
Ananiev Interiors/covet House
Ananiev Interiors/covet House
Ananiev Interiors/covet House
Ananiev Interiors/covet House
Ananiev Interiors/covet House
Ananiev Interiors/covet House
Ananiev Interiors/covet House
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta