(FOTO) Kopalniški trendi: Mehkoba in nežnost prihajata v prostor sprostitve

J. M.
11.01.2024 05:00

Kopalnica je prostor v domu, kjer sta v ospredju počitek in sprostitev. Kaj pa poosebljajo trendi za leto 2024?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
X²O

Pomislite na mehke linije, zaobljene oblike z otipljivimi teksturami in svetlo, vendar prijetno svetlobo. X²O kot specialist za kopalnice ponuja ideje za to, kako kopalnico spremeni v trendovski prostor. Ali vas letos čaka prenova kopalnice? Morda pa boste gradili in je pred vami tudi načrtovanje kopalnice. Poglejmo si, kakšne so aktualne smernice za ureditev prostora higiene.

X²O

Naravne oblike

Organsko oblikovanje je že nekaj časa v ospredju pri snovanju kopalnic. V letu 2024 se bo naravni trend nadaljeval. Iščete zaokrožen izrazni kos? Prosto stoječa kad z bolj zaobljenim dizajnom bo odlično opravila svojo nalogo. Mehke linije ne bodo zaznamovale le kadi, temeč tudi pohištvo ter zaključne elemente, kot so umivalniki, ogledala in pršna stena.

X²O


Kopalniško pohištvo v masivnem lesu, pritrjeno na stene, se odlično prilega današnji in jutrišnji trajnostno naravnani notranjosti.

X²O


X²O

Žlebiči in teksture

Otipljivost in teksture, kot so grebeni in žlebiči, dodajo eleganco prostoru. Čutnost postaja vsestranski trend. Odločite se lahko za steklo za prho, ki ima na zunanjem delu rebrasto površino. Ali za pršno kad z reliefom. Ste morda pomislili na rebrasto kopalniško pohištvo ali elemente z dekorativnimi utori? Potem vedite, da ste na pravi poti.

X²O

Več ali manj svetlobe

Pravilen načrt osvetlitve ne zagotavlja le zadostne količine svetlobe, temveč tudi ustvarja pravo vzdušje v kopalnici. Ogledalo z osvetlitvijo ali ogledalna omarica z lučjo naj vam med umivanjem zob ali nego obraza zagotovi pravšnjo količino svetlobe.

Kadar pa želite sprostitev v kopalnici po dolgem dnevu, vam bo prijetnejša diskretna svetloba za omaricami ali celo svetila, vgrajena ob vznožju masažne kadi, ki poskrbijo za prijetno in pomirjujočo svetlobo.

X²O


X²O


 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta