Začeli so se 31. Dnevi komedije

kr
27.02.2023 09:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Monokomedija Nikoli ni prepozno z Mojco Fatur 
SiTi Teater

Letošnji festival prinaša po izboru selektorice Alje Predan osem komedijskih uprizoritev pretekle sezone, ki se bodo potegovale za žlahtne komedijske nagrade.

Selektorica je v program, potem ko si je ogledala 19 prijavljenih predstav in še nekatere po lastnem izboru, uvrstila šest predstav institucionalnih gledališč, tri so monokomedije, le ena od osmih izbranih pa je nastala po izvirnem slovenskem tekstu, in sicer prav sinočnja otvoritvena predstava.

Monokomedijo Nikoli ni prepozno je napisala dramatičarka Jera Ivanc s soavtorjem Žanom Papičem, režiral jo je Luka Marcen, odigrala pa Mojca Fatur.

Izbrane predstave bo ocenjevala žirija, v kateri so dramaturginja Evelin Bizjak, režiser Tin Grabnar ter režiserka in igralka Alenka Kraigher. Ob zaključku festivala, ki bo trajal do 12. marca, bodo podelili nagrade za žlahtno predstavo, žlahtnega režiserja, žlahtno komedijantko in žlahtnega komedijanta. Gledalci in gledalke bodo izbrali komedijantko ali komedijanta večera ter glasovali za najboljšo komedijo festivala.

Nagrade žlahtno komedijsko pero letos ne bodo podelili, saj je bienalna, je pa že odprt javni anonimni natečaj za izvirno slovensko komedijo za nagrado žlahtno komedijsko pero 2024. Rok za oddajo besedil je 30. september. 

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 0,78 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta