Slam poet Matic Ačko gre na svetovno prvenstvo

P. V.
12.12.2021 14:45

Zmagovalec slovenskega prvenstva v slam poeziji Matic Ačko je v petek nastopil na evropskem prvenstvu v slamovski poeziji in se uspešno kvalificiral tudi za svetovno prvenstvo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Matic Ačko

Ana Heibl/MKC

 

Osmo evropsko prvenstvo v slam poeziji je bilo v Bruslju, Matic Ačko pa se ga je udeležil kot zmagovalec letošnjega petega prvenstva Slovenije v slam poeziji, ki je bilo 7. avgusta na Ptuju. Ačko je v Bruslju osvojil odlično šesto mesto in se s tem kot prvi slovenski slamovski pesnik uvrstil na svetovno prvenstvo v slamovski poeziji, ki bo septembra naslednje leto prav tako v Bruslju.

Matic Ačko (Maribor, 1991) je pesnik, performer in vsestranski ustvarjalec, ki se s slamovsko poezijo resneje ukvarja od leta 2017. Deluje kot vodja slamovske skupine Slam zverine, ki pod okriljem Mladinskega kulturnega centra Maribor prireja mesečne večere slam poezije v Vetrinjskem dvoru v Mariboru. Na tekmovanju je svoje glasove oddala tudi slovenska žirija, ki so jo sestavljale pesnica in performerka Nina Medved (Slam zverine in MKC Maribor), pesnica in prevajalka Natalija Milovanović (aktualna prejemnica nagrade za najboljši knjižni prvenec) ter pesnica in kritičarka Tonja Jelen. Svoj glas pa so lahko oddali tudi gledalci.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta