Motovun se je začel s filmom Ne bom več luzerka

STA
23.07.2019 15:32

V glavnem programu Motovuna sta tudi dva nagrajenca puljskega festivala s slovenskim prispevkom

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Med 30 kratkimi filmi na festivalu je tudi Bik Bojana Labovića.
SFC

Slovenski celovečerec Ne bom več luzerka režiserke Urše Menart je sinoči odprl 22. Motovun Film Festival na Hrvaškem. Festival bo do 27. julija med drugim ponudil dva slovenska dokumentarca, o glasbeniku Petru Lovšinu in kantavtorju Vladu Kreslinu, ter kratki film Bik režiserja Bojana Labovića.
V glavnem programu Motovuna sta tudi dva nagrajenca puljskega festivala s slovenskim prispevkom - igrano-dokumentarni film Dnevnik Diane Budisavljević režiserke Diane Budisavljević, v katerem igra tudi Igor Samobor ter eno izmed stranskih moških vlog Boris Ostan, ki je prejel nagrado za najboljši hrvaški celovečerec. Drugi je manjšinska koprodukcija, celovečerec Šivi srbskega režiserja Miroslava Terzića, ki je prejel priznanje zveze filmskih kritikov Evrope in Mediterana (Fedeora).
Bogat je letos tudi program kratkih filmov, med 30 naslovi je dvanajstminutni Labovićev film Bik. Najboljši kratki film v Motovunu bo tudi nominiran za najboljši evropski film. Motovun je namreč prvi hrvaški filmski festival, ki je partner evropske filmske akademije (EFA). Zmagovalec Motovuna bo v konkurenci 20 zmagovalcev izbranih filmskih festivalov za najboljši film evropskega režiserja ali režiserke.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta