Ministrstvo po akciji kulturnikov: Zanikamo, da kulturna panoga po pandemiji ne bo preživela

STA
17.06.2020 14:18

Na ministrstvu za kulturo so v odzivu na torkovo akcijo aktiva delavcev v kulturi ponovno zanikali njihove izjave, da je po epidemiji novega koronavirusa kulturna panoga tako prizadeta, da ne bo preživela. Poudarili so, "da je kulturni sektor v času koronakrize prejel že ogromno dodatnih finančnih sredstev", vse pa pozvali "k dialogu in strpnosti".

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vasko Simoniti
Robert Balen

Na ministrstvu za kulturo so v odzivu za STA zapisali, da se financiranje kulturne panoge zaenkrat nemoteno nadaljuje, zato zanikajo izjave, da je kulturna panoga tako zelo prizadeta, da po epidemiji ne bo preživela.
Zavračajo tudi očitke o neodzivnosti: "Ministrstvo je tekoče odgovarjalo na pobude in vprašanja. Med drugim je tudi društvo Asociacija pri pripravi drugega interventnega zakona poudarilo, da smo upoštevali njihove pripombe. Ministrstvo je prav tako o novostih v zvezi s protikoronsko zakonodajo javnost sproti obveščalo. Zato ministrstvo za kulturo vse poziva k dialogu in strpnosti."

Robert Balen
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta