(FOTO) V Sloveniji sedem Michelinovih zvezdic šestim restavracijam, ena pripadla tudi Štajerski

Gr.G., STA
16.06.2020 10:45

Zahvaljujoč Michelinovemu vodiču je odslej mogoče na kulinaričnem zemljevidu še lažje najti Slovenijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

V Parizu so slovesno razglasili prve slovenske restavracije, ki se ponašajo s slovitimi Michelinovimi zvezdicami. Te kuharskim mojstrom pomenijo veliko priznanje, po mnenju strokovnjakov pa bodo slovenskemu turizmu v času po epidemiji novega koronavirusa omogočale hitrejše okrevanje.

V Michelinovem vodiču je odslej ena slovenska restavracija z dvema zvezdicama, pet restavracij z eno zvezdico, 9 restavracij, ki so prejele nagrado "Bib gourmand", to so ocenjevalci namenili gostincem, ki ponujajo izjemno vrednost za denar in še 37 nagrajenih restavracij. 
Ana Roš
Robert Balen

Po eno Michelinovo zvezdico v Sloveniji je prejelo pet chefov: 

- Gregor Vračko (Hiša Denk iz Kungote)
- Tomaž Kavčič (Pri Lojzetu iz Vipave)
- Uroš Štefelin (Vila Podvin iz Radovljice)
- Uroš Fakuč (Dam iz Nove Gorice)
Jorg Zupan (Atelje iz Ljubljane)

Robert Balen
Gregor Vračko
Igor Napast
Saša Britovšek
Saša Britovšek

Večletna prizadevanja

Že več let si slovenski gostinci in turistični delavci prizadevajo, da bi znameniti kulinarični vodnik Michelin, ki ga imenujejo tudi rdeča biblija, prišel v Slovenijo. Razglasitev je bila sicer sprva napovedana za mesec marec, a zaradi pandemije do nje ni prišlo. 
Direktorica Slovenske turistične organizacije je prepričana, da je eden ključnih produktov slovenskega turizma tudi kulinarika. Poudarila je, da Michelin vstopa le na lokacije z dokazanim kulinaričnim potencialom. "Z vstopom na slovenski trg dokazuje, da Slovenija sodi v sam vrh svetovne gastronomije, da je njena ponudba konsistentna v kakovosti in vrhunskosti, da je butična in trajnostna, da ima inovativne in kreativne kuharske mojstre, ki s svojimi predanimi ekipami skrbijo za res edinstvena doživetja, ki temeljijo na kakovosti lokalno pridelanih surovin," je dejala Pakova.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta