(FOTO) Voznik audija se je prometni konici na Koroškem mostu izognil z vožnjo po pločniku

Le.V.
08.10.2024 08:17

V Mariboru je včeraj razburjala objava na družbenem omrežju o neobičajnem prekršku neotesanega voznika audija, nihče od očividcev pa ni poklical policije. Policija vse, ki jih je kršitelj ogrožal, poziva, da pokličejo na 113.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Facebook

Voznik audija je včeraj v Mariboru poskrbel za izjemno nenavaden prizor. Da bi se izognil prometni konici na Koroškem mostu, je vozilo zapeljal kar na pločnik in pot nadaljeval po njem. Dogajanje ni razburilo samo voznikov, ki so stali v koloni, nad voznikom so se jezili predvsem pešci, ki jih kršitelj ni samo oviral, pač pa tudi ogrožal. Zanimivo pri vsem skupaj pa je, da nihče od očividcev ni poklical policije in neotesanega voznika prijavil, smo izvedeli neuradno. 

Na Policijsko upravo Maribor smo naslovili vprašanje, ali lahko zoper voznika, če jim kdo izda registrsko oznako avta, s katerim je storil prekršek, ukrepajo tudi naknadno. "O ravnanju voznika osebnega avtomobila na Koroškem mostu v Mariboru po dosedanjem preverjanju nismo bili obveščeni, smo pa policisti zaznali posnetek o sumu kršitev cestnoprometnih predpisov voznika osebnega avtomobila, zato pozivamo vse, ki so bili z vožnjo voznika osebnega avtomobila na površini za pešce in kolesarje ogroženi, da pokličejo na številko 113 ali Postajo prometne policije na številko 02 450 2030," je javnost pozvala tiskovna predstavnica mariborske policijske uprav Anita Kovačič Čelofiga in dodala, da bodo policisti po vseh zbranih obvestilih ukrepali v skladu s svojimi pristojnostmi. Povedala je še, da gre v konkretnem primeru za sum kršitve zakona o pravilih cestnega prometa po dveh členih (37. in 98.) in da sta za takšno ravnanje predpisani globi 120 in 160 evrov.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta