Zaradi varnosti bodo v Ljubljani ob Gradaščici odstranili kostanja, deset pa jih obrezali

STA, M.R.
08.10.2024 13:10

Ljubljanska občina bo ob Gradaščici v Trnovem v Ljubljani zaradi izboljšanja varnosti odstranila dva kostanja, deset pa jih bodo obrezali.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Borut Ambrožič

Odstranjena drevesa bodo po zagotovilih vodje občinskega oddelka za gospodarske dejavnosti in promet Maje Žitnik nadomestili. Na območju Gradaške in Eipprove ulice bodo zaradi del vzpostavljene začasne zapore.

V sredo bodo odstranili navadni divji kostanj pri Plečnikovem perišču na Gradaški ulici, saj so rezultati meritev z rezistografom po pojasnilih Žitnik pokazali razkroj koreninskih vratov in primarnih korenin. Začasna zapora ceste bo predvidoma med 9. in 13. uro na odseku med Kladežno ulico in Krakovskim nasipom.

V četrtek pa bodo dela potekala na Eipprovi ulici, ko bo predvidoma med 7. in 15. uro vzpostavljena popolna zapora ceste, vključno s parkirišči.

Prehod za pešce in kolesarje bo omogočen po pločniku ob stavbah na Eipprovi ulici. Zaradi nagnjenosti in nevarnosti padca drevesa bodo odstranili eno drevo, ki ima, kot ocenjujejo arboristi, razkrojene primarne korenine.

Posege občina načrtuje na podlagi arborističnega mnenja podjetja Tisa in soglasja zavoda za varstvo narave, z načrti pa so seznanili tudi zavod za varstvo kulturne dediščine. Obiskovalce območja prosijo za spoštovanje prometne signalizacije in delovišča ter upoštevanje navodil izvajalcev del.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta