Premiki v Ljudskem vrtu? Usoda Anteja Šimundže je negotova

ŠR
08.10.2024 13:04

Nogometaši Maribora naj bi po poročanju Ekipe danes ostali brez trenerja

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ante Šimundža je izgubil oba dvoboja proti Albertu Rieri  tej sezoni.
Sašo Bizjak

Dva poraza proti štajerskim rivalom iz Celja v dobrih dveh tednih naj bi terjala davek. Nogometaši Maribora naj bi kmalu ostali brez trenerja. Uradne potrditve še ni, športni časnik Ekipa pa poroča, da bo Ante Šimundža že danes popoldne postal nekdanji trener Maribora. Z njegovimi rezultati naj ne bi bili zadovoljni turški investitorji, ki v klubu iz Ljudskega vrta vlečejo vse več niti. 

Šimundža se je na klop kluba, s katerim je doživel jesen v ligi prvakov tako v vlogi nogometaša kot trenerja, vrnil pred dobrim letom dni, 3. oktobra 2023. Vijoličaste je v minuli sezoni odpeljal do drugega mesta v državnem prvenstvu, to pozicijo moštvo drži tudi po 11 krogih v aktualni sezoni. V prvi ligi so 16-kratni slovenski prvaki ob šestih zmagah in treh remijih doživeli dva poraza, oba proti Celju, v kvalifikacijah za evropske pokale pa so se poleti ustavili v play-offu konferenčne lige, kjer je bil boljši švedski Djurgarden.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta