V požaru na odpadu so bila ogrožena življenja

Vesna Lovrec
25.08.2020 15:00

V sobotnem požaru na odlagališču odpadkov na Cesti dveh cesarjev v Ljubljani so bila ogrožena življenja in premoženje ljudi, po ogledu ocenjujejo policisti in nadaljujejo kriminalistično preiskavo v smeri sumov kaznivega dejanja. V primeru, da gasilci požara ne bi hitro pogasili, bi se lahko razširil v bližnji gozd, od tam pa proti naseljenim krajem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gb Ljubljana

Po oceni policistov se je ogenj razširil na okoli 4000 kvadratnih metrov, pri čemer so pogoreli različni deli vozil, pnevmatike in ostali odpadki, ki so se na odpadu nakopičili v zadnjih letih. Po opravljenem ogledu policisti nadaljujejo kriminalistično preiskavo tudi v smeri sumov kaznivega dejanja. Materialna škoda po oceni policije ni bila velika. Policija je sicer glede odlagališča avtomobilskih delov, na katerem se je vnel požar, v preteklih letih že ukrepala, saj je osumljenec med leti 2016 in 2018 na zemljišču, ki ga je uporabljal proti predpisom, skladiščil, obdeloval in odlagal različne vrste odpadkov.
Pri preiskavi sumov kaznivega dejanja je tako policija sodelovala tudi s pristojnimi inšpekcijskimi organi, ki so ukrepali proti uporabniku zemljišča. Ta zemljišča kljub temu do sedaj še ni saniral in je tako še naprej ogrožal okolje.
Marca leta 2018 je bila na ljubljansko okrožno državno tožilstvo zoper osumljenca podana tudi kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja obremenjevanja in uničevanja okolja, letos pa je tožilstvo vložilo obtožnico.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta