Umrla olimpijka, ki je tekmovala v Parizu: Fant jo je napadel in živo zažgal

D.Ži
05.09.2024 10:17

Maratonka je v napadu utrpela opekline na 75 odstotkih telesa, od nje se je poslovil tudi vodja lokalnega olimpijskega komiteja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ugandska delegacija na odprtju olimpijskih iger v Parizu.  
Profimedia

Rebecca Cheptegei, ugandska maratonka, ki je tekmovala na pariških olimpijskih igrah, je umrla zaradi grozljivega napada njenega fanta.

Slavno olimpijko je po prepiru na njenem domu v Keniji napadel in živo zažgal partner. Prepeljali so jo v bližnjo bolnišnico, zdravniki so dali vse od sebe, a ji ni bilo več pomoči. Umrla je zaradi hudih poškodb, opekline je imela na kar 75 odstotkih telesa, piše CNN.

Rebecca Cheptegei je umrla grozljive smrti.  
Profimedia

Grozljivo novico je potrdil vodja ugandskega olimpijskega komiteja Donald Rukare"Izvedeli smo za žalostno smrt naše olimpijske atletinje Rebecce Cheptegei po nasilnem napadu njenega fanta. Naj njena nežna duša počiva v miru in ostro obsojamo nasilje nad ženskami. To je bilo strahopetno in nesmiselno dejanje, ki je privedlo do izgube velike športnice," je zapisal v kratki objavi na omrežju X.

Cheptegei je na olimpijskih igrah v Parizu zasedla 44. mesto.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta