Prijeli moškega, ki se je skušal cepiti še osmič, ovadili tudi četverico, ki je izkoristila njegovo stisko

M.R., A.L., STA
22.12.2021 11:42

Gorenjski kriminalisti so pred sodnika privedli moškega, ki se je v dveh mesecih cepil s sedmimi odmerki cepiva proti covidu-19, prijeli pa so ga, ko se je skušal cepiti še osmič.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Fotografija je simbolična.

Sašo Bizjak

Poleg njega so zaradi suma storitve kaznivega dejanja overitve lažne vsebine ovadili še štiri druge ljudi, za katere se je prijeti cepil. Osumljeni prihajajo z območja Gorenjske in Ljubljane. 

Policisti so ugotovili, da se je prvoosumljeni v različnih terminih na cepilnem mestu identificiral v imenu ostalih štirih osumljencev in v njihovem imenu prejel cepivo. Za tri soosumljene je prejel po en odmerek in se naročil še za drugi odmerek, za četrtega pa je prejel že dva odmerka cepiva. Na ta način je zaradi pridobivanja covidnega potrdila pristojni zdravstveni organ spravil v zmoto. Sicer je dva odmerka prejel tudi v svojem imenu.

Policisti so prijetega pridržali, nato pa so ga pretekli teden privedli pred sodnika, ki je zanj odredil pripor. Za prejeta cepiva je prejel nizko plačilo, četverica pa je za svojo korist izrabila njegovo stisko in osebne okoliščine in ga kljub možnim posledicam za njegovo zdravje napeljala k omenjenemu dejanju, so zapisali na PU Kranj.

Za omenjeno kaznivo dejanje je predvidena tudi triletna zaporna kazen.

Minister za zdravje Janez Poklukar je ob obisku ZD Postojna primer označil za popolnoma nesprejemljivega. "Želim si, da inštitucije, ki obravnavajo take primere, opravijo kvalitetno delo in skladno s pooblastili, ki jih imajo, stvar sanirajo, ali izrečejo ukrepe, ki so potrebni," je poudaril. Ob tem je prebivalce pozval k odgovornemu ravnanju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta