Oče ženske, ki je v smeti odvrgla otroka, sploh ni vedel, da je noseča, čeprav sta skupaj živela

M.R.
28.08.2019 10:08

Poročali smo, da je naključni sprehajalec v Beogradu v kontejnerju za smeti odkril živega novorojenčka. Tja ga je odvrgla bližnja stanovalka, ki je svojo nosečnost prikrivala pred vsemi. Tudi pred svojim očetom, s katerim je živela, danes poročajo v časopisu Blic.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Prijateljica 33-letne ženske, ki je otroka odvrgla v kontejner, je za omenjeni časnik pojasnila, da je rodila sama še pred 6. uro, ko vstaja njen oče. 33-letnica je v mladosti obiskovala medicinsko šolo, ki je sicer ni končala, zagotovo pa si je znala pomagati, je prepričana njena prijateljica. 
"Oče in njen sin sta bila v stanovanju, ko je rojevala. Eden v eni sobi, drugi v drugi. Nihče ni ničesar slišal ali videl," je povedala prijateljica in dodala: "Njen oče mi je dejal, da je pri kopalnici opazil na tleh kapljice krvi, hčerka pa mu je rekla, naj se vrne v sobo, dokler tega ne počisti. Vrnil se je v sobo, nato pa zvečer izvedel, kaj se je zgodilo." 
33-letnico so že včeraj dopoldne prijeli policisti in po večurnem zasliševanju je priznala, da je rodila doma in odvrgla novorojenega sina v kontejner za smeti v bližini stanovanjskega bloka. 
Prijateljica je tudi dejala, da je bila takoj prepričana, da gre za njenega otroka, pa čeprav svoje nosečnosti ni zaupala nikomur. "Ko smo med novicami videli fotografijo zgradbe in kontejnerja, smo vedeli, da gre za njenega otroka, čeprav nismo vedeli, da je noseča. Zadnji mesec se je obnašala čudno, šalila se je, da je bila noseča, a je nismo jemali resno," pojasnjuje njena 22-letna prijateljica. 
Ko so o tem začeli poročati srbski mediji, sta z mamo poklicali očeta 33-letnice na stacionarni telefon. A oglasila se je 33-letnica, ki je dejala, da počiva v dnevni sobi in da je z njo vse v redu. 
Kot omenjeno, je novorojenčka v smeteh našel sosed, ki je zjutraj sprehajal psa, pri tem pa slišal, da iz kontejnerja prihajajo zvoki. Sprva je pomislil, da je v njem ujet maček, zato ga je odprl, začel brskati in odkril še okrvavljenega novorojenčka, zavitega v polivinil. Stekel je domov in poklical pomoč. Reševalci so v prispeli v nekaj minutah in takoj prevzeli otroka.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta