Mladoletnica brez izpita povzročila prometno nesrečo, sopotnica utrpela hude telesne poškodbe

STA, J.K.
16.06.2024 11:41

Med vožnjo je zapeljala na bankino, izgubila nadzor nad vozilom in padla po vozišču

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Prometna nesreča se je zgodila tudi v Prekmurju, izven naselja Krapje. Mladoletna voznica je brez veljavnega vozniškega dovoljenja vozila neregistriran moped oziroma skuter na relaciji Cven - Veržej. Med vožnjo je zapeljala na bankino, izgubila nadzor nad vozilom in padla po vozišču. Voznica se je lažje poškodovala, medtem ko je njena mladoletna sopotnica utrpela posebno hude telesne poškodbe in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v Splošno bolnišnico Murska Sobota.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 111 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 15 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, štiri pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 100 kršitev javnega reda in miru ter 97 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 76-krat posredovali na javnih krajih in 24-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so štiri kršiteljev. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali enega voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli tri vozila. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 41 tatvin, 23 vlomov, 18 poškodovanj tuje stvari, pet povzročitev telesnih poškodb, štiri grožnje ter po dve kaznivi dejanji ropa, drzni tatvini in dva primera nasilja v družini.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta