(FOTO) Skrivnostno izginotje 27-letnega Mateja Periša: Posnetki kažejo, da je najprej tekel po ulicah, je tudi plaval v Savi?

A.L., M.R.
03.01.2022 07:47
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Naslovnice srbskih in hrvaških medijev v prvih dneh novega leta polni skrivnostno izginotje 27-letnega Splitčana Mateja Periša. Noč na 31. december je skupaj s prijatelji preživljal v Beogradu, nazadnje so ga videli okoli 2.30 v nočnem klubu Gotik. Tamkajšnja policija je sporočila, da poteka obsežna iskalna akcija, ki traja že tretji dan, a do zdaj niso bili uspešni.

Prijatelji pogrešanega so povedali, da so v klub prišli po večerji v eni od beograjskih restavracij. V nekem trenutku so ugotovili, da njihovega prijatelja ni nikjer, zato so ga začeli iskati. V garderobi je še vedno visela njegova jakna, njegov telefon pa je bil nedosegljiv. Mateja niso našli, odpravili so se spati, ker se zjutraj še vedno ni oglasil, so obvestili policijo.

Kasno sinoć baterijama se pretraživala rijeka.  Pojavilo se nekoliko verzija o nestanku, ali Mateju zasad i dalje nema traga.

Objavil/a Index.hr dne Nedelja, 02. januar 2022

Srbski spletni portal Alo je danes popoldne objavil dva posnetka, ki naj bi prikazovala pogrešanega Mateja Periša. Na prvem je tekel po cesti in po beograjskih ulicah, v nekem trenutku je skušal vstopiti v taksi, a mu taksist ni odprl vrat in ga ni sprejel. Na drugem pa je nato nekdo plaval v reki Savi.

Tekel po ulicah, ne pa tudi plaval v Savi

V Beograd je prišel tudi oče pogrešanega Nenad Periš in za hrvaške medije povedal, da je na prvih posnetkih njegov sin. Da pa človek, ki je plaval v Savi, ni on. Za zdaj ni znano, zakaj je v majici s kratkimi rokavi tekel po ulicah in, zakaj je skušal vstopiti v taksi, ni znano. 

"Sploh ne verjamem, da je ta posnetek nastal v zadnji noči pred silvestrovim," je povedal. Pravi, da je imela reka Sava takrat 5 stopinj Celzija. "Sam sem vaterpolist, vse življenje sem v vodi in ni nobene možnosti, da bi tako plaval pri tepmeraturi pet stopinj Celzija, tudi v potapljaški obleki ne, kaj šele brez nje," je dejal za hrvaški portal Index. 

Pohvalil je tudi delo srbske policije in dejal, da morajo policisti pregledati veliko posnetkov in da jim takšne stvari zagotovo ne pomagajo. 

Pomoč pri iskanju je četu ponudilo več kot tisoč ljudi. Vse, ki karkoli vedo o izginotju Mateja Periša, prosi, da informacije posredujejo policiji. Medijem je zaupal, da se je s sinom pogovarjal le nekaj ur pred tem dogodkom in da je bilo takrat vse v redu. “Starš vedno predpostavlja najslabše in to je tisto, kar me preganja zadnje tri dni in noči,” je dejal. Očetu pomagajo beograjski vaterpolisti, saj je sam tudi vaterpolski sodnik.

Policija je med iskanjem 27-letnika pregledala tudi posnetke nadzornih kamer pred nočnim klubom. Na enem od posnetkov je videti Periša, kako brez jakne odhaja iz Gotika. 

Že pred tem so krožile neuradne informacije, da naj bi Periš želel na stranišče, a se je zaradi velike gneče v klubu odločil to opraviti ob reki. Obstaja možnost, da je medtem padel v reko, je neznani vir povedal za srbski Kurir.

Matej Periš je sicer vaterpolist, njegov oče je potrdil, da je tudi dober plavalec, sicer pa velik in močan moški, zato močno dvomi, da bi nesrečno padel v reko Savo. Zaključil je študij in ima dekle, je še razkril in dodal, da bo v Beogradu ostal, dokler bo to potrebno.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta