(FOTO) 14-letnico iskali v celotni regiji, na koncu so jo našli ustreljeno: Je res vse skupaj organiziral njen oče?

A.L.
04.12.2023 10:40

Motiv naj bi bilo koristoljubje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Celotna regija, vključno z Interpolom, se je v minulih dneh podala v iskanje 14-letne Vanje iz Skopja, ki je 27. novembra izginila na poti v šolo. A zgodba ima tragičen konec. Makedonska policija je sporočila, da so njeno truplo našli v bližini prestolnice. Izginotja deklice je osumljenih pet ljudi.

Zgodba je še posebej tragična, ker je ugrabitev mladoletne Vanje Gorčevske po poročanju tujih medijev organiziral njen oče, je na novinarski konferenci sporočil makedonski notranji minister Oliver Spasovski, poroča Telma. "Izvedeni ukrepi so nas pripeljali do storilcev tega gnusnega kaznivega dejanja. Pet ljudi je osumljenih, trem je odrejeno pridržanje, eden je v tujini, očeta mladoletnice pa so pridržali in zaslišali," je povedal Spasovski.

"Motiv je koristoljubje, v katerem je ena oseba v dogovoru in z vednostjo družinskega člana organizirala izvršitev dejanja z namenom izsiljevanja denarja od matere, s tem pa bi se okoristili vsi," je dodal. 

Makedonski portal Telma je danes objavil, da je policija kot glavnega organizatorja zločina označila Ljupča Palevskega Palča. Trenutno ni dosegljiv makedonskim oblastem. Palevski ima v Makedoniji desno prorusko stranko, ukvarjal se je z gradbeništvom, bil pa je v izročitvenem priporu v Beogradu na podlagi mednarodne tiralice, ki jo je izdala Hrvaška. Imel je tudi svoj podkast.

Zbrane medije je nagovoril tudi glavni državni tožilec Gavril Bubevski. "Imamo priznanje osumljencev, kdo je za kaj odgovoren," je navedel. Potrdil je, da so osumljence pridržali za 48 ur zaradi obdelave dokazov in obdukcije. Dodal je, da sta osumljenca povedala, da sta Vanjo ubila, ker so stvari ušle izpod nadzora.

Umor 14-letne Vanje je povezan z umorom 74-letnega moškega. Nekaj dni prej so namreč našli tudi truplo 74-letnega Panča Žeževskega iz Velesa. Tožilstvo je ugotovilo, da je oba umora zagrešila ista oseba in da je bil motiv lastni interes.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta