"Delila sta si dobro in slabo." 20-letnik do smrti pretepel dolgoletnega prijatelja

A.L.
17.04.2023 11:31

Osumljeni je v stanju šoka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Preiskovalni sodnik v Slavonskem Brodu Slaven Vidmar je odredil enomesečni preiskovalni pripor za 20-letnega M. K., ki je v soboto v Požegi pretepel 21-letnega pripadnika hrvaške vojske Jakova Bočkaja. Ta je včeraj zjutraj umrl. "Podan je utemeljen sum, da je obdolženec storil kaznivo dejanje posebno hude telesne poškodbe s smrtno posledico. Razlog za odreditev preiskovalnega pripora je možnost škodljivega vpliva na priče," je povedal sodnik. 

Osumljenec, star 20 let, je v soboto okoli 2.15 na parkirišču po krajšem besednem prepiru fizično napadel 21-letnika, pripadnika hrvaške vojske. Po rezultatih preiskave požeško-slavonske policijske uprave je osumljenec oškodovanca večkrat udaril v predel glave, nato pa je 21-letnik padel po tleh. Napadalec je žrtev nato še večkrat udaril. Poškodovanega moškega so prepeljali v bolnišnico, kjer je naslednje jutro zaradi hudih poškodb umrl. Napadalcu grozi od 3 do 15 let zapora.

Portal Požega.eu je objavil, da sta bila mlada moška dolgoletna prijatelja, ki sta tako rekoč skupaj odraščala. Tisto noč sta bila skupaj zunaj, motiv za brutalni obračun pa za zdaj ni znan. "Od malega sta rasla skupaj, med njima je le eno leto razlike. Družila sta se, delila dobro in slabo. Bila sta nerazdružljiva," so za portal povedali bližnji. M.K. in Jakov sta si delila tudi zelenico nogometnega kluba, za katerega sta oba igrala, trenirala in hodila na tekme.

Prijatelji pretepenega mladeniča iz osnovne in srednje šole, sostanovalci in soigralci iz nogometnega kluba so v šoku. Kot so še povedali, je pokojni veljal za pridnega fanta. Požega.eu je še sporočila, da je Jakov ostal v hrvaški vojski, ostali družinski člani pa so odšli na delo v Nemčijo. Po tragični novici sta se starša vrnila na Hrvaško.

Ob smrti mladega vojaka sta minister za obrambo in načelnik vojske izrekla sožalje družini in prijateljem.

Osumljeni je že podal svoj zagovor, njegova odvetnica pa je dejala, da se ni branil z molkom in da je osumljeni še vedno v stanju šoka.

Kot je poročal Dnevnik Nove TV, so surov napad posnele tudi nadzorne kamere. M.K. naj bi prijatelja močno brcal v glavo, v nekem trenutku pa je žrtev izgubila zavest. Po napadu se je 20-letnik umaknil s kraja zločina, a ga je policija kmalu našla. Po poročanju hrvaških medijev se je sprva pretvarjal, da ne ve, kaj se je zgodilo, policistom je ponudil celo pomoč.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta