(FOTO) Na Hrvaškem iščejo nevarno četverico: Športni direktor je pred leti z bejzbolsko palico umoril moškega

Va
12.04.2023 10:48

Policija med drugim išče Jerka Radića, športnega direktorja nogometnega kluba iz Klisa, ki je že bil obsojen na dolgo zaporno kazen. Tudi ustreljeni ima kriminalno preteklost, pred desetimi leti je bil obsojen za poskus uboja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Moški, ki jih išče splitska policija
PU Splitsko-dalmatinska

Od včeraj popoldne policija na širšem območju Splita na Hrvaškem išče četverico, za katero sumi, da je vpletena v streljanje sredi Splita, v katerem je bil poškodovan 36-letni Josip Čubelić, za policijo ne neznano ime iz kriminalnega podzemlja. Sinoči so objavili fotografije iskanih in prosili vse, ki bi karkoli vedeli o pobeglih, za informacije. Danes pa so specialci obkolili neko hišo v Solinu, je objavila Slobodna Dalmacija. 

Gre za Jerka Radića in Alena Radića (drugi in četrti na fotografiji), strica in nečaka, ter Anteja Varnico in Nenada Petraka (prvi na fotografiji), ki ga do zdaj policija naj ne bi bila obravnavala.  

Jerko Radić je športni direktor nogometnega kluba Uskok iz Klisa in športni menadžer, ki je 19-leten z bejzbolsko palico v sostorilstvu do smrti pretepel leto starejšega moškega in bil obsojen na devet let zapora. Prijeli so ga spet leta 2010, kot člana narko skupine z Reke. Njegov nečak si je pridelal prijavo zaradi posesti prepovedane droge, v drugih postopkih naj ne bi bil. Alen Varnica je bivši kikbokser in družinsko povezan z Radići. Omenjalo se ga je v povezavi s strelskim obračunom leta 2015 pred nekim hotelom, ko je bil ranjen varnostnik. Varnica za ta incident ni bil preganjan. 

Josip Čubelić je bil ustreljen v noge in je po operaciji zunaj smrtne nevarnosti. Tako imenovani Čuba je stari znanec policije, so objavili lokalni mediji. Pred desetimi leti je bil obsojen za poskus uboja Aleksandra Dimitrova, znanega kot Aco Rus. Obtožili so ga tudi za nezakonito posedovanje orožja. Med prestajanjem zaporne kazni ga je v zaporu napadel Splitčan Ante Bilić, boksar, za uboj Marjana Bilića Kovačevića obsojen na 12 zapora, navaja Slobodna Dalmacija ...

Že leta 2017 je policija Čubelića, ki je odslužil štiri leta za rešetkami, nato pa bil pogojno odpuščen, spet obravnavala in ga osumila, da je bil vpleten v streljanje, v katerem je bil poškodovan mister turizma Dalmacije Mario Bečić. Pri čemer naj bi bil od Čube dobil še udarce z ročajem pištole po glavi. Manj kot mesec dni je bil Čubelić v priporu, potem pa izpuščen.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta