38-letnik vozil preblizu desnega roba vozišča in trčil v drevo, zaradi hudih poškodb je na kraju umrl

A.L.
17.10.2024 08:53

Včeraj zvečer se je na lokalni cesti v naselju Grgarske Ravne v občini Nova Gorica zgodila prometna nesreča IV. kategorije s smrtnim izidom zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da je 38-letni voznik osebnega avtomobila vozil po lokalni cesti iz smeri Grgarja proti naselju Bate. V naselju Grgarske Ravne je na ravnem delu vozišča brez označenih prometnih pasov voznik zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljal v desno na neutrjeno travnato bankino in s prednjim desnim kolesom avtomobila trčil v betonski dovoz stanovanjske hiše.

Po trčenju v betonski dovoz je vozilo dvignilo v zrak in ga odbilo v smeri vožnje, kjer je vozilo trčilo v drevo in obstalo na travnati površini. Voznik je po trčenju ostal neodziven in ukleščen v vozilu ter na kraju podlegel hudim telesnih poškodbam. Po nezgodi so na kraju hude nesreče poleg policistov policijske postaje Nova Gorica in postaje prometne policije Nova Gorica posredovali tudi poklicni gasilci in reševalci. Zdravnica na kraju je odredila sanitarno obdukcijo na inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, da bi ugotovili natančen vzrok smrti pokojnega.

O vseh okoliščinah prometne nesreče s smrtnim izidom je  Policija obvestila tudi preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in okrožno državno tožilko v Novi Gorici. Policisti bodo o vseh ugotovljenih dejstvih tragične prometne nesreče seznanili okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Zaradi prometne nesreče je bila cesta med 23.50 in 02.30 uro popolnoma zaprta.

Na cestah na Severnem Primorskem je za posledicami prometnih nesreč v letošnjem letu izgubilo življenje osem ljudi.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta