(VIDEO) Jordan s solzami v očeh in spomini na Kobeja Bryanta na noge spravil celo dvorano

M.R.
25.02.2020 18:39

Na slovensnosti, ki so jo včeraj priredili v Staples areni v spomin na pokojnega ameriškega Kobeja Bryanta in njegove hčerke Gianne, je čustveno spregovoril tudi nekdanji legendarni košarkar Michael Jordan.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

S solzami v očeh je dejal, da je Bryant na igrišču pustil vse. "S Kobejem sva bila zelo dobra prijatelja. Bil je moj dragi prijatelj, bil mi je kot mali brat. Vsi so ves čas želeli govoriti o primerjavah med nama," je nadaljeval, solze pa so še kar tekle. "Jaz pa sem želel le govoriti o Kobeju. Vsi imamo brate in sestre, male bratce in sestrice, ki brez pravega razlaga skušajo dobiti tvoje stvari, tvojo omaro, tvoje čevlje, vse. To so nadloge, če lahko uporabim takšno besedo. A ta nadloga je čez čas postala ljubezen. Samo zaradi občudovanja, ki ga gojijo do tebe, ker si jim starejši brat ali starejša sestra," je povedal Jordan. 
"Želijo izvedeti vse podrobnosti o življenju, ki je še pred njimi. Klical me je, pisal mi je ob 23.30, 2.30 ali ob 3. uri zjutraj. Govoril je o postavitvah in gibanju nog in včasih o trikotniku. Na začetku je bil nadležen. Kasneje pa je to postala strast. In ta otrok je imel toliko poželenja, da si tega ne bi nikoli mislil," je pravil Jordan in takrat že dvignil pogled ter stal vzravnano. Ker so se solze ustavile, a še vedno bile prisotne na obrazu. 
{embed_youtube}https://youtu.be/PoyhZz4vMOw{/embed_youtube}
"Če imaš toliko poželenja, si pripravljen iti do skrajnosti, da bi nekaj dobil. Pa naj si gre za sladoled, kole, hamburgerje, karkoli je pač nekdo že imel rad. Mene je Kobe Bryant navdušil s svojo predanostjo igri in s tem, kako jo je želel igrati. Želel je biti najboljši košarkar, kot je lahko postal. In, ko sem ga spoznal, sem želel biti njegov kar se da najboljši starejši brat," je povedal Jordan. Spet je prišlo nekaj solz na njegov obraz. 
"In za to se je bilo treba spopasti z nočnimi klici in neumnimi vprašanji. Zelo sem bil ponosen, da sem poznal Kobeja Bryanta. Ker je le želel postati boljša oseba. Boljši košarkar. Govorila sva o poslu, o družini, govorila sva o vsem. In skušal je le postati še boljša oseba," je s tresočim glasom izustil Jordan. 
"Zdaj me je dobil, jaz pa moram gledati naslednji žalosten zapis," je poln novih solz v očeh povedal Jordan in si zaslužil nekaj smeha in aplavza v dvorani. "Svoji ženi sem obljubil, da tega ne bom počel, ker tega nočem gledati naslednjih tri ali štiri leta. In vidite, kaj mi zdaj počne Kobe Bryant. Prepričan sem, da Vanessa in njeni prijatelji lahko rečejo isto - ve, kako se dokopati do tebe, da se te dotakne, pa čeprav je čisti težak. A do njega gojiš ljubezen in to na tak način, da lahko iz tebe privabi najboljše. To mu je uspelo tudi pri meni," je nadaljeval Jordan. 

EPA
Michael Jordan
Reuters
Jordan je oder zapuščal v solzah.
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta