Olimpijska druščina razmišlja o eliti brez Slovenije

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
19.03.2020 21:03

Po poročanju tujih medijev trenutno prevladuje ideja, da bi se preostale vstopnice za Tokio razdelile glede na rezultate zadnjega svetovnega prvenstva ali Fibino lestvico. Evroliga ob vprašljivih gospodarskih razmerah trenutno ni primarni cilj Olimpije

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
FPA/Primozic

Še pred enim tednom je predsednik Košarkarske zveze Slovenije (KZS) Matej Erjavec potrdil, da se o prevzemu slovenske reprezentance dogovarja z Dimitriosom Itoudisom, trenerjem moskovskega CSKA-ja, aktualnega evroligaškega prvaka. Boljšega na stari celini torej ni. In zdelo se je, da so pred Prepeličem, Blažičem in druščino morda spet svetli časi kot v epizodi Igorja Kokoškova. A koronavirus je skoraj čez noč zamrznil športno dogajanje po svetu. In čez noč se je spremenila perspektiva slovenske izbrane vrste. Na še slabše, kot je že bilo.

Kdo bo vodil slovensko četo, ali bo ta izločena iz boja za olimpijske igre in ali te sploh bodo? Vprašanj je več kot odgovorov. 
Andrej Petelinsek

Žreb odpovedan, igre še ne

Sani Bečirović: "V mislih moramo imeti dogajanje v gospodarstvu in posledice na življenje klubov."
Robert Balen

Strah pred finančnimi udarci

Prav nadaljnji koraki evrolige pa bi lahko imeli zanimive posledice v Sloveniji. Evroligaška pravila namreč velevajo, da se v elitno tekmovanje prebije zmagovalec evropskega pokala, kjer je beograjski Partizan veliki favorit. Če se Valencia ne uvrsti v četrtfinale evrolige - trenutno namesto potrebnega osmega mesta v prekinjenem tekmovanju zaseda deseto -, pa bi bila Partizanu za evroligaško vstopnico dovolj že samo uvrstitev v finale. S tem pa se za preostale klube v ligi Aba, med njimi Olimpijo, sprosti še eno mesto med elito.

Zdravko Primožžič/FPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta