Splošna bolnišnica Slovenj Gradec: Kakšne spremembe napoveduje novi direktor Vladimir Topler?

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
02.10.2024 17:00

Zadal si je 100-odstotno realizacijo programa. "Ustvariti moramo pogoje, da kader ostane pri nas, da bo ustrezno plačan," poudarja Topler.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vladimir Topler ob predstavitvi programa svetu zavoda.
Vladimir Topler ob predstavitvi programa svetu zavoda.
Nejc Strojnik

"Osnovo bolnišnice in njeno delovanje vidim v skrbi za paciente, v ospredje postavljam bolnika, ki mu moramo nuditi kakovostno, varno in dostopno zdravstveno storitev. Pogoj za to je uravnoteženo in transparentno poslovanje," je med drugim dejal novi direktor Vladimir Topler v svoji predstavitvi, ki je svet zavoda tokrat ni zaprl za javnost. "Prva prioriteta je zagotoviti urgentno službo, nujna stanja morajo biti obravnavana. Zdravljenje si lahko izbiramo, urgence ne. Prav tako moramo najbolj množične bolezni zdraviti tukaj ter razvijati in spodbujati discipline, ki so naš paradni konj ali se z njimi ukvarjamo edini v Sloveniji." Zadal si je tudi 100-odstotno realizacijo programa. "Ne zdi se mi velik izziv, ampak nuja, ki jo moramo narediti. Imamo dovolj možnosti na vseh področjih, bil sem v bolnišnici, ko so bili še slabši pogoji, pa smo delali, garali, operacije so bile daljše. Ne zdi se mi nedosegljivo. Želim si, da naredimo še več, ko sem bil direktor, smo imeli 20-odstotni presežek. Ustvariti moramo pogoje, da kader ostane pri nas, da bo ustrezno plačan. Tako bomo imeli korist vsi, bolnišnica, zdravniki in bolniki. Ljudi je treba motivirati in biti pošten, ne da eni garajo in nato kažejo s prstom na druge," pravi Topler, ki upa, da bo čim prej dobil tudi soglasje vlade, da bo lahko začel delati s polno paro.

Poslovanje bo po napovedih med drugim uravnotežil z optimizacijo delovnih procesov, racionalizacijo stroškov, s farmacevtskimi podjetji se bo dogovoril za fleksibilno zmanjšanje zalog dragih zdravil in materialov, aktivno in sprotno bo vključeval plansko analitsko službo v poslovanje oddelkov, iskal bo možnosti samoplačniških storitev za zavarovance različnih zavarovalnic pri programih, ki jih ima bolnišnica priznane le v manjšem obsegu, tak primer je nuklerana medicina … Poudaril je tudi pomemben vidik regijske povezanosti z deležniki v regiji in sooblikovanje zdravstvene politike glede na potrebe prebivalcev. Želi si bolj izrazite povezave z zdravstvenimi domovi, domovi za starejše, s slovenjgraškim zdravstvenim domom bi uvedel skupni rentgen, laboratorij in urgenco. Pomembna se mu zdita tudi digitalizacija in dodaten razvoj na tem področju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta