Ravne na Koroškem: V novo abonmajsko sezono jazza z japonskim prizvokom

R.R.
14.10.2024 15:00

Sezono bodo v sredo v Kompleksu pognali z nastopom Motoi Kanamori Tria, ki združuje izjemno avtorsko glasbo priznanega japonskega kontrabasista.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Motoi Kanamori Trio
Jazz Ravne

V sredo, 16. oktobra, se s koncertom v ravenskem Kompleksu začenja 18. abonma Jazz Ravne, ki bo do maja 2025 postregel z desetimi koncerti domačih in mednarodnih zasedb. Sezono bodo pognali z nastopom Motoi Kanamori Tria, ki združuje izjemno avtorsko glasbo priznanega japonskega kontrabasista s talentom slovenskih saksofonistov Jake Kopača in Lenarta Krečiča. Motoi Kanamori je eden najbolj iskanih japonskih basistov, ki sodeluje z glasbeniki, kot so Eric Alexander, Vincent Herring in mnogi drugi. Zasedba (Motoi Kanamori (JPN) – kontrabas; Jaka Kopač – saksofon; Lenart Krečič – saksofon; Hiroyuki Takubo (JPN) – klavir; Akyra Yamada (JPN) – bobni) ustvarja edinstven zvok, ki združuje japonske in evropske glasbene vplive ter ponuja svež in dinamičen pristop k jazzu, izpostavljajo v Jazzu Ravne ob začetku nove abonmajske sezone oziroma kar nadaljevanju koncertov po festivalu slovenskega jazza na Ravnah. Naslednji koncert bo 7. novembra (Trumpet Summit feat. Joe Magnarelli & Daniel Nösig, ZDA, Avstrija).

Kompleks Ravne
Petra Lesjak Tušek

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta