zadnje objavljene

pogledi

več
Lucrezia Reichlin, nekdanja direktorica za raziskave pri Evropski centralni banki, profesorica ekonomije na Londonski poslovni šoli, Project Syndicate

mnenje

več

Občina Dravograd: Zamenjali direktorja občinske uprave

Urška Polanc Urška Polanc
13.03.2023 04:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Urška Polanc

Na občini Dravograd zbirajo prijave za mesto direktorja občinske uprave. Vpeljati želijo nekaj novih prijemov, nam je povedal župan Dravograda Anton Preksavec, ki je medtem Črtomirja Epška že razrešil z mesta direktorja občinske uprave in do konca razpisa za vršilko dolžnosti direktorice imenoval Majo Kovačič Tasič, ki je pred tem v občinski upravi opravljala zahtevnejša dela s področja premoženjskopravnih zadev. Kot veleva zakon, bodo po končanem razpisu - prijave zbirajo še do 17. marca -, opravili postopek izbire, od vseh prijav izbrali najustreznejšo kandidatko ali kandidata, nato pa imenovali novo direktorico oziroma direktorja.

Na občini Dravograd zbirajo prijave za mesto direktorja občinske uprave. 
Urška Polanc

Vrnil se bo na prejšnje delovno mesto

Epšek je bil direktor občinske uprave slaba tri leta in pol (od 19. 9. 2019), na občini ostaja, vrnil naj bi se na svoje prejšnje delovno mesto. Da se na razpis za direktorja za zdaj ni prijavil še nihče, nam je povedal župan, ki pa ga to posebej ne preseneča, saj je to delovno mesto vendarle vezano na mandat. Z izbrano kandidatko oziroma kandidatom za direktorja občinske uprave bodo sklenili delovno razmerje za določen čas, za dobo petih let. Od kandidatov pričakujejo tudi šest let delovnih izkušenj. Drugačna pa je bila situacija pri drugem razpisu, ki se je že iztekel. Za poslovnega sekretarja, delovno mesto v tajništvu župana, so prejeli kar nekaj vlog, nam je povedal župan. Opravili bodo razgovore, nato pa izbrali novo sodelavko oziroma sodelavca. Trenutno je na občini v Dravogradu zaposlenih 18 oseb, še trije sodelavci pa so na skupni občinski upravi. 

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?