V Dravogradu načrti za kopalno jezero po vzoru avstrijskih občin

Jasmina Detela
31.01.2023 09:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Središče Dravograda 
Nejc Strojnik

V Dravogradu pod taktirko novega župana Antona Preksavca že snujejo nekatere nove projekte. Med njimi je tudi ureditev kopalnega jezera. Sredstva zanj in za nekatere druge projekte, ki jih pripravljajo na občini, bodo poskušali pridobiti na evropskih in državnih razpisih. Kopalno jezero želijo zgraditi v bližini dravograjske hidroelektrarne. Postavili bi ga po vzoru, kot ga imajo v avstrijski občini Labot ali občini Radlje ob Dravi. Ponudbo bi dopolnili z glampingom. Med večjimi projekti, ki se izvajajo, sta izgradnja poslovne cone Otiški Vrh II in kanalizacije na Viču. V poslovni coni bodo na voljo trije hektarji opremljenih zemljišč. "Zanimanje je zelo veliko, tega sem zelo vesel. To pomeni nova delovna mesta in s tem tudi napredek občine," je dejal župan. Nadaljevali bodo tudi participativni proračun, lani je občina za projekte, ki izboljšujejo življenje občanov, namenila 133 tisoč evrov, podoben znesek namerava tudi letos. Med drugim jih čaka tudi prenova osnovne šole Šentjanž, nadgraditi želijo tudi projekt vodooskrbe v zgornji Dravski dolini; uporabiti želijo druge možnosti dezinfekcije vode.

"Naš cilj je, da bi lahko v bližnji prihodnosti rekli, da smo ponosni in da je privilegij, da živimo v občini Dravograd. Predvsem zaradi urejene cestne in komunalne infrastrukture, urejene predšolske vzgoje, kakovostnega osnovnega šolstva, kakovostnega primarnega zdravstva in številnih drugih vsebin, ki jih lokalna skupnost lahko ponudi. Tu mislim predvsem na šport, kulturo, mladinske dejavnosti. In ko bomo vse to združili v celoto, verjamem, da bomo ta cilj tudi dosegli," je dejal Preksavec. Med večje načrtovane projekte spada tudi izgradnja novega zdravstvenega doma (ZD) na desni strani Drave, a se gradnja letos še ne bo začela. Kot pojasnjuje župan, je razlog v tem, da finančna konstrukcija za projekt še ni zaprta. "Ko bodo znani vsi finančni viri, se bomo dokončno odločili. Brez nekega izdatnega sofinanciranja občina ne bo mogla pristopiti k izgradnji tako velikega objekta," je dejal župan. Lokacija ostaja enaka, ploščad nad TPC Meža.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?