Lepši časi za šport v Slovenj Gradcu

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
25.09.2024 17:00

Mestna občina Slovenj Gradec bo po napovedih župana Tilna Kluglerja tako novo nogometno igrišče z umetno travo kot prizidek k obstoječi športni dvorani zgradila s 100-odstotnim sofinanciranjem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prizidek k obstoječi dvorani bo zrastel na tem mestu. 
Nejc Strojnik

Po letih pritiskov vseh, ki so vpeti v šport v Slovenj Gradcu, da obstoječa dvorana Vinka Cajnka ne zadostuje vsem potrebam, bodo na Kopališki ulici vendarle kmalu zabrneli gradbeni stroji. Prizidek k športni dvorani bo mestna občina zgradila na jugovzhodni strani obstoječe dvorane, na območju asfaltiranega igrišča ob dvorani, in sicer pravokotno nanjo. Površina prizidka bo 2000 kvadratnih metrov. V njem bodo igrišče za rokomet ter dve prečni igrišči za košarko in odbojko.

Ob igrišču sta na vzhodni strani predvideni dve vrsti tribun, namenjeni športnikom pri treningih, vrednost naložbe pa je ocenjena na 4,7 milijona evrov. "Za gradnjo prizidka smo pridobili milijon evrov nepovratnih sredstev iz javnega razpisa za sofinanciranje investicij v športno infrastrukturo ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport. Zgradili bomo še eno igrišče v velikosti 40 krat 20 metrov. Vemo, da se je v zadnjem času zgradilo nekaj dvoran, a nobena ni take velikosti. Res pa nujno potrebujemo tovrstno površino," ocenjuje župan Tilen Klugler. Na mestni občini so poleg zagotovljenega milijona prejeli tudi sklep Eko sklada, ki bo za naložbo prispeval 640.000 evrov. "Razliko pa pričakujemo od ministrstva za naravne vire in prostor, iz mehanizma celostne teritorialne naložbe (CTN). V tem primeru bo investicija sofinancirana 100-odstotno. Mislim, da ne bi smelo biti nobenih zadržkov," napoveduje Klugler. Gradnja se bo začela oktobra letos in bo zaključena predvidoma avgusta 2026.

Poleg prizidka k športni dvorani bodo v Slovenj Gradcu v kratkem bogatejši tudi za nogometno igrišče z umetno travo, za katerega imajo pol milijona evrov zagotovljenih iz že omenjenega razpisa za sofinanciranje investicij v športno infrastrukturo, preostalih 800 tisočakov pa naj bi po načrtih župana pridobili iz mehanizma CTN. Igrišče bo po napovedih dokončano avgusta prihodnje leto. "Novo igrišče bo tam, kjer je zdaj pomožno. Z velikostjo 100 kar 60 metrov bo omogočalo treninge in igranje tekem. Vsi vemo, da je že obstoječe igrišče absolutno premajhno za kakršnakoli tekmovanja. Pridobili bomo igrišče, ki bo uporabno poleti in pozimi. Obstoječe igrišče je preobremenjeno, zato je ta investicija še toliko bolj pomembna. Na umetni travi se lahko igra v vseh vremenskih pogojih, ne da igrišče postane, kot rečemo, njiva," je jasen župan. Prepričan je, da bodo vsi klubi in društva, ki se bodo morali v času gradnje prilagoditi, to storili z veseljem, saj bodo imeli, ko bodo investicije zaključene, precej boljše pogoje za treninge in tekme.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta