Koroška podjetja: V povprečju nižji regres, so pa tudi svetle izjeme. Katere?

Jasmina Detela Jasmina Detela
18.06.2020 05:46

Podjetja bodo večinoma izplačala manj regresa kot pretekla leta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Monter Dravograd 
Jasmina Detela
V Grammerju Automotive bodo regres izplačali v drugi polovici junija. 
Jasmina Detela

Po oceni sekretarja ZSSS v območnih enotah Podravje in Koroška Jake Šilaka v koroških podjetjih že izplačujejo letošnji regres za letni dopust, največ jih bo ali jih je že bilo izplačanih v juniju. Splošna ocena je, da so zaradi koronavirusa izplačila nekoliko nižja kot lani. Kot smo že poročali, so delavci in sindikati letos v koroškem delu skupine SIJ izrazili nezadovoljstvo, ker je regres nižji od pričakovanj, slednja pa so povezovali tudi s tem, da proizvodnje med epidemijo niso ustavljali. Regres v SIJ Metalu je tako znašal 1050 evrov, v tej višini pa je bil določen tudi v TAB-u Mežica. V Ravne Systems je bil regres 940 evrov.

Monter: če bodo dosegli plan, še dodatnih 500 evrov

Delodajalci morajo regres zaposlenim izplačati do konca junija. Ob likvidnostnih težavah lahko izplačilo prestavijo, skrajni rok se izteče 1. novembra. Minimalni znesek regresa za letos je 940,58 evra bruto. Zaposleni v gostinstvu in turizmu so si letos izborili nekoliko višji regres, delodajalci jim morajo izplačati najmanj 1150 evrov. Maksimalni znesek neobdavčenega regresa je sicer 1758,27 evra. "Lani je bilo izplačanih več regresov v maksimalnem znesku, zaradi korone se znižujejo v povprečju za okoli dvesto ali tristo evrov," pojasnjuje Šilak. Kot navaja, naj bi ga večina podjetij izplačala do konca junija, giblje pa se okoli 1200 evrov v dobro stoječih podjetjih.

Monter Dravograd 
Jasmina Detela

V radeljskem Stroju isto kot lani

V slovenjgraški družbi KO-SI so zaposleni prejeli 1200 evrov (lani 1752 evrov). Tudi v podjetju Bijol iz Vuzenice bo izplačilo nižje za 300 evrov. Zaposleni bodo prejeli 1000 evrov. Podoben znesek naj bi po naših informacijah prejeli tudi v zaposleni v slovenjgraškem Adientu. V radeljski družbi Stroj so lani in tudi letos izplačali tisoč evrov regresa. Tudi v družbi Cablex-M, ki je del skupine CABLEX, višina ostaja enaka lanski, zaposleni so prejeli 1200 evrov. V slovenjgraški Komunali so prejeli 1050 evrov, kar je v skladu s kolektivno pogodbo komunalnih dejavnosti. V slovenjgraškemu podjetju Grammer Automotive Slovenija bodo regres izplačali v drugi polovici junija. Višina še ni določena, kot pojasnjuje direktor Darjan Pušnik, bo nekje med zakonsko ravnijo in ravnijo preteklega leta, ko so izplačali 1350 evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta