(FOTO IN VIDEO) Meža odnesla hišo pri Petrolu, stanovalci od včeraj na varnem

Tomaž Ranc Tomaž Ranc
06.08.2023 11:22

S Prevalj se javlja naš novinar Tomaž Ranc.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hiša na Prevaljah.
Tomaž Ranc

Na Prevaljah se je zgodilo to, kar se je tudi pričakovalo. Potem ko je reka Meža podrla most ob bencinski črpalki, je začela ogrožati tudi nekaj hiš na tistem območju. Ker so se gasilci zavedali nevarnosti, da lahko vase potegne tudi bližnje hiše, so prebivalce že včeraj evakuirali in so na varnem.  A danes območje kaže bolečo in klavrno sliko, Meža je hišo potegnila vase, drugih bližnjih za zdaj ne.

Meža je sicer dopoldne bila nekoliko mirnejša, kar je dober signal, a še zdaleč, da bi lahko stali križem rok. Medtem so domači gasilci že precej utrujeni in so hvaležni pomoči drugih gasilskih društev in prostovoljcev. Pri Sparu smo opazili okoli 20 gasilskih vozil z Dolenjske,  pri gasilskem domu več vozil Slovenske vojske, ki so potem krenila proti Mežici, kjer je del kraja še vedno brez elektrike.

Aljaž Pori, ki je bil trenutno poveljujoči v PGD Prevalje, kjer je bil nekoč tudi poveljnik, je posvaril, naj ljudje in mediji ne delajo prevelike panike, zlasti ko gre za evakuacije, ki jih bodo pravočasno najavile sirene, če bodo potrebne. 

Medtem že vedno vztraja most na Leše, ki sicer ni prehoden, ampak je pomembno, da se ne poruši, ker bi lahko nato prišlo še do verižnega rušenja mostu pri nekdanji Lepenki, kar bi pomenilo še več težav, poplave, neprehodnost do Raven in v obratni smeri, saj gre za glavno dolinsko cesto proti Mežici in Črni ter Ravnam in preostalemu delu Koroške.

Voda ni pitna, gasilci jo ponujajo s cisternami na treh lokacijah, včeraj so jo dovažali tudi po nekaterih ulicah, elektrika na Prevaljah je, ni pa telefonskega signala glavnih operaterjev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta