(VIDEO) Umrla je ena najbolj skrivnostnih hrvaških pevk, ki je v 90-ih ustvarila številne nepozabne uspešnice

D.Ži
21.12.2021 09:55

Dolga leta je hrvaška javnost ugibala, zakaj se je tako nenadoma umaknila iz javnosti, ona pa se je borila s hudimi zdravstvenimi težavami.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Tako skrivnostno, kot je živela, je očitno tudi odšla. Nekdanja hrvaška glasbena zvezdnica Davorka Ručević, bolj znana kot Kasandra, je umrla v 55. letu starosti. Novico je za Dnevnik.hr potrdil glasbeni menedžer Zoran Škugor.

Povedal je, da je žalostno novico izvedel v ponedeljek, kljub temu je pevko poskušal kontaktirati po telefonu, prek katerega sta bila na zvezi že prej, a se ni oglasil nihče. "Od prijateljice sem prejel obvestilo o smrti osebe, ki je umrla 3. decembra letos, in sodeč po informacijah je to ona. Res mi je žal," je povedal. Dodal je, da so načrtovali njeno vrnitveno turnejo, a je zaradi njene bolezni niso uresničili.

Kasandra je v 90. letih zaslovela s pesmimi Nisi ti jedini na svijetu , I've got a feelin in priredbo pesmi Sladoled Jasenka Houreja. Videospot za pesem I've got a feelin je takrat veljal za najdražji videospot v hrvaški glasbeni produkciji.

Po velikem uspehu se je umaknila s scene, pozneje pa se je izvedelo, da boleha za endometriozo, ki ji je onemogočala nadaljevanje kariere. Je pa v intervjuju za 24sata januarja letos povedala, da je oder zapustila, ker ni hotela biti v javnosti in vzbujati pozornosti. "Imela sem endometriozo, nisem mogla hoditi ali se dogovoriti za kavo s prijateljico," je takrat povedala.

Po poročanju lokalnih medijev je Kasandra živela mirno, odmaknjeno življenje. Pred nekaj leti je razkrila, da je doživela zunajmaternično nosečnost in izgubila tudi partnerja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta